Liebherr diepvrieskist

Een Liebherr diepvrieskist kopen, is kopen met verstand en goed voor het milieu. Wil ik meer volume of toch een energiezuiniger apparaat, dat is de overweging. Een goede combinatie van beiden met meer luxe is de Liebherr GTP 4656 waarbij deze net wat meer luxe biedt dan de Liebherr GT 6122. Beiden zijn kampioenen in opslag waarbij err in de laatste 152 liter meer kan worde ingevroren. Hierbij komt het totaal volume op 572 liter.

Welke diepvrieskist je ook koopt uit het Liebherr gamma, het is altijd verstandig om te zorgen dat er aan de rechterzijde 20 cm ruimte is voorzien om de warmte van de compressor kwijt te raken. In een Liebherr GT 6122  Comfort diepvrieskist zit meer techniek dan je aanvankelijk zou verwachten. Door allerlei technische slimmigheden is deze diepvrieskist uitermate zuinig in gebruik. De afvoer van vochtige lucht zorgt ervoor dat je geen rijpvorming hebt op de ingevroren producten en de vriesruimte zelf (StopFrost). Met name het op de juiste manier invriezen zorgt voor een gelijkmatig bevriezen van de celstructuren in hetgeen je wenst in te vriezen. Door de temperatuur heel sterk naar -32°C te laten zaken, middels SuperFrost, worden alle vitaminen in de producten ook vastgehouden. Hierbij is deze vrieskist zo afgesteld dat de SuperFrost afspringt als de ingestelde tijd is verstreken. Dit zorgt ervoor dat er geen onnodige hoeveelheid energie wordt verbruikt. Concurrerende merken beschikken niet over deze techniek, waardoor de eigenaar handmatig de functie moet uitschakelen. De vraag is natuurlijk of dit niet te vroeg wordt gedaan met alle negatieve effecten die dit met zich meebrengt.

De grootste energiewinst wordt behaald door de wijze van isoleren. De Liebherr GT 6122 is  de grootste diepvrieskist qua opslagcapaciteit, maar gebruikt wel iets meer energie dan bijvoorbeeld de GTP 4656. Bij een eventuele stroomonderbreking kan deze diepvrieskist 76 uren lang zorgen voor het op temperatuur houden van de ingevroren producten. De invriescapaciteit is 33 Kg per 24 uur, dus je kunt heel wat kwijt op een dag en voor het geluid hoef je hem niet in de berging of garage te plaatsen, want de Liebherr GT 6122 produceert slecht 40 Decibellen. Dit geldt ook voor het sluiten van het deksel. Hier wordt in de Comfort reeks geen gebruik gemaakt van het SoftSystem waar Liebherr bekend door is geworden. Deze techniek wordt ook gebruikt in de andere huishoudapparaten.

De producten die worden ingevroren, worden geplaatst in vriesmandjes onder het deksel wat door de ingebouwde veiligheidsstand niet kan dichtvallen. Ook hiervoor geldt dat dit bij veel concurrenten van Liebherr niet zo is. De koude accus die bij een stroomonderbreking helpen om de temperatuur laag te houden, kunnen tijdens de zomermaanden ook worden meegenomen in een koelbox of koeltas. Deze worden als optie verkocht bij dit model diepvrieskist. Om meer meer informatie over de Liebherr diepvrieskisten kunt u vinden op de website van Koelen & Vriezen. Deze koel- en vriesspecialist heeft zich gespecialiseerd in Liebherr producten. Om de diepvrieskisten in het echt te kunnen zien is een bezoek aan de Liebherr showroom in Uithoorn de moeite waard. Hierbij kunt u ook uitleg krijgen tussen premium en comfort diepvrieskisten door deskundige medewerkers.

Om te zorgen dat uw diepvrieskist ook tijdens het onweer aangesloten kan blijven, wordt er voor de beide topmodellen een overspanningsbeveiliger meegeleverd door Koelen & Vriezen geleverd.