Lindart
Image default
Home

Roestvast staal onderhouden

Bij roestvast staal zit je altijd goed. Rvs is immers staalvrij, dus onderhoud zal zeker niet nodig zijn, of wel? Het is inderdaad niet zo dat roestvast staal geen onderhoud nodig heeft omdat het roestvast was. Toch denken veel mensen dat ze roestvast staal niet moeten onderhouden. Maar net zoals alle andere materialen en spullen in huis, kan ook roestvast staal vuil worden en moet het dus af en toe worden schoongemaakt.

Natuurlijk moet je niet alle schroeven gaan schoonmaken, maar denk eerder aan de aanslag van vet in de keuken, handafdrukken op deurknoppen of de invloed van de weersomstandigheden op de balustrade. Al deze rvs voorwerpen regelmatig schoonmaken en onderhouden is belangrijk voor een lange levensduus van deze producten en om problemen door corrosie te voorkomen. Ook ziet het er gewoon mooier uit.

Hoe moet je rvs dan schoonmaken?

Op internet vind je natuurlijk allerlei tips uit grootmoeders tijd die je rvs weer blinkend schoon zouden maken. Zo kan je bijvoorbeeld babyolie, motorolie of zonnebloemolie gebruiken. Je producten zullen wel weer blinken, maar dat is ook logisch als je er olie op smeert. Eigenlijk maak je het oppervlak ontzetten vettig in plaats van het schoon te maken. Dat kan handig zijn als je rvs moeren en bouten weer uit elkaar moet halen, maar je kan het niet voor je trapleuning gebruiken want dan glijdt degene die hem vastneemt weg.

Wat je wel kan gebruiken, zijn de officiële schoonmaakmiddelen voor rvs. In doe-het-zelf zaken en zelfs in de meeste supermarkten kan je zeker een aanbod hiervan vinden. Hiermee kan je veilig je rvs voorwerpen schoonmaken en ze zullen zeker hun werk doen. Wat natuurlijk ook altijd werkt, is simpelweg een sopje met lauw water. Dompel een doek in het sopje en veeg ermee over het rvs, zo krijg je het ook weer mooi en schoon.

https://moerenbout.nl/

Gerelateerde artikelen

Bloomingville vloerkleden

Wat kun je als aannemer, bouwvakker of klusser met bouwstempels?

Je eigen haar knippen