Tegenwoordig beseffen heel veel mensen hoe belangrijk het is om energie te besparen. Daarom schakelen velen over naar efficiëntere energiebesparende elektrische apparaten en toestellen. Het energieverbruik zal in de loop der jaren verdubbelen, zo niet verdrievoudigen. Zelfs de simpele 12V LED-TL-lampen kunnen helpen het milieu te beschermen en ook om geld te besparen op de energierekening.

LED strips zijn lage spannings verlichting apparaten (5V, 12V, 24V), die vaak gebruikt worden in verborgen verlichting, perimeter verlichting, brief verlichting, architecturale verlichting, en vele andere toepassingen ter vervanging van oudere en minder efficiënte technologieën, zoals TL, halogeen, gloeilampen of neonverlichting die meestal meer dan tweemaal zo helder zijn als andere decoratie opties zoals verlichtingsarmaturen.

De LED strips zijn verkrijgbaar in kleur-en RGB-versies, wit, warm wit en rood, groen, blauw en geel mono kleur strips. Er zijn verschillende subcategorieën binnen de categorie LED strip licht :

Vaste Strips: met of zonder waterdichte bescherming, met printplaat afwerking, ingepakt in plastic of aluminium achterkant (ook bekend als LED balken).

Flexibele strook: met of zonder waterdichte bescherming, al dan niet met plakband op de rug en met behulp van SMD technologie montage (verschillende mogelijkheden afhankelijk van het vermogen)

In normale huishoudens, wordt de LED strip gebruikt om een sfeervolle omgeving te creëren in hoeken, op rekjes, bij kleine sier standbeelden en ga zo maar door. Deze 12V LED strips worden soms ook gebruikt als feestverlichting.

Er zijn tal van andere toepassingen voor de LED strip. Ze zijn ook te krijgen in allerlei vormen, maten,en voltages. Het ligt helemaal aan de verbeelding van de consument hoe hij ze zal gebruiken.

Aangezien deze Strips draaien op 12V DC (Direct Current), vereisen ze een eenheid dat LED Driver heet. Die kan meestal worden gekocht als onderdeel van een strip licht kit of zijn ook los verkrijgbaar.

Strooklichten kunnen per meter worden gekocht, maar het is ook mogelijk om de lengte ervan te beperken indien nodig. Dit kan door het doorsnijden van één van de aangegeven “snijpunten.”

Tot slot, een spatwaterdichte of waterdichte coating maakt ook LED strip verlichting een geschikte optie voor de verlichting in keukens, badkamers en zelfs buitenruimtes.

http://www.leds-depot.be/led-strips.html