Lindart
Image default
Aanbiedingen

Alles online, behalve autosleutels

auto te koop voor export

auto verkopen 

tweedehands auto

 

We leven in een online samenleving: we zijn 24/7 bereikbaar en we kunnen alles online regelen. Kleding, abonnementen, auto’s, elektronica … we kopen en verkopen alles online. Wat heb je nodig, dan kun je er online naar zoeken. Maar kun je echt alles online regelen? Incompleet. U kunt de autosleutel bijvoorbeeld niet online wijzigen! waarom niet?

Het antwoord is kort: via het elektronische apparaat in de sleutel. De autosleutel heeft een chip die verantwoordelijk is voor het anti-diefstal slot. Dit betekent dat de auto alleen start met de sleutels die in het autosysteem zijn geprogrammeerd. Als u deze wilt vervangen, bijvoorbeeld omdat u de autosleutel kwijt bent, moet u de nieuwe sleutel in de auto opnieuw programmeren. Hoewel er tegenwoordig veel mogelijkheden zijn, is het onmogelijk om online te bereiken.

Naar de garage

Als u de autosleutel wilt wijzigen, moet u naar de garage gaan. De garagechauffeur kan op basis van uw gegevens een nieuwe sleutel aanmaken. Dit is handig als u een sleutelcode heeft. U vindt deze in de reservesleutel of voertuigdocumentatie. Zorg er daarom voor dat u deze bij u draagt, net als een identiteitskaart. Deze informatie wordt gebruikt om nieuwe sleutels te bestellen. Tot nu toe kan de procedure volledig online worden uitgevoerd. Om uw nieuwe sleutel effectief te gebruiken, moet deze in de auto worden geprogrammeerd en moet ook de garagedeur worden geopend. Hij heeft je nieuwe sleutel en je auto nodig. De sleutel kan pas worden gebruikt nadat alle nieuwe sleutelgegevens in de auto zijn geprogrammeerd.

Omdat alle elektronische apparaten in de sleutel zitten, is het vervangen ervan een dure grap. Hoe luxer de auto, hoe duurder de nieuwe autosleutel. De prijs van nieuwe sleutels begint meestal rond de 80 euro, maar de prijs van elke sleutel kan gemakkelijk oplopen tot 500 euro.

Verlies de sleutel niet

Voor uw portemonnee kunt u uw autosleutel het beste niet kwijtraken. Een handige tip is om de elektronische key finder aan de sleutelhanger te hangen, je kunt de applicatie op je telefoon gebruiken om de elektronische key finder te vinden. Gemiddeld zoekt de app naar sleutels binnen een straal van 20 meter. Het werkt ook op andere manieren! Ben je je telefoon kwijt? Als u vervolgens op de toetszoeker drukt, kan uw telefoon piepen. Daarom blijven we online!

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/schadeauto-verkopen-belgie/