Lindart
Image default
Aanbiedingen

Alles over de microgolfoven

Heb jij thuis ook een microgolfoven staan? In dit handige apparaat kan je in enkele minuten maaltijden en drankjes opwarmen. Ideaal voor als je een keer laat thuis bent of de restjes van de avond ervoor wilt opeten. In dit artikel zetten we een aantal feiten en fabels over de microgolfoven op een rij.

De stralen van een microgolfoven zorgen voor gezondheidsproblemen
In principe klopt het dat langdurige blootstelling aan de elektromagnetische stralen van een microgolfoven schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Echter word je tijdens het opwarmen van een maaltijd niet lang genoeg blootgesteld aan deze stralen om gezondheidsproblemen te veroorzaken. Voor lekstraling hoef je ook niet bang te zijn, want de huidige microgolfovens op de markt moeten aan zeer strenge veiligheidseisen voldoen.

Een maaltijd verliest belangrijke voedingsstoffen in een microgolfoven
Fabel! Het is niet waar dat een maaltijd belangrijke voedingsstoffen verliest tijdens het opwarmen in de microgolfoven. In tegendeel zelfs, vitaminen en mineralen blijven namelijk beter bewaard. Het is wel belangrijk om de maaltijd op de juiste manier te verwarmen. Door een maaltijd op een te hoge temperatuur te bereiden, gaan er namelijk wel voedingsstoffen verloren.

Niet alle verpakkingen kunnen in een microgolfoven
Dit is zeker waar. Niet alle materialen zijn geschikt voor een microgolfoven. Zo kunnen chemicaliën in plastic verpakkingen tijdens het opwarmen in de maaltijd terechtkomen. Als een plastic verpakking wel veilig is voor de microgolfoven staat dit duidelijk aangegeven. Ook metaal mag je niet in een microgolfoven plaatsen.

Heb je een kapotte microgolfoven? Bestel dan microgolfoven onderdelen op Fixpart.be. Zo heb je snel weer een werkende microgolfoven en hoef je geen nieuwe aan te schaffen. 

https://fixpart.be/nl