Lindart
Image default
Home

De juiste topper voor jouw boxspring

Een topper is fijn wanneer je twee verschillende matrassen hebt maar geen gat wil tussen de twee matrassen op jouw boxspring. Maar een boxspring is niet het enige. Het kan een extra keuze zijn om jouw boxspring nog persoonlijker te maken. Een topper is een comfortabele laag die gemaakt kan zijn van verschillende materialen. Hoe jij ook slaapt, voor elke gewoonte is er wel een topper verkrijgbaar. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten toppers.

 

Toppers van schuim

Er zijn twee verschillende schuim die worden gebruikt in toppers. De eerste is traagschuim, dit schuim vormt zich naar het lichaam en is druk verlagend. Traagschuim reageert op warmte. Met een beetje warmte wordt het zachter en elastischer. Wanneer je last hebt van je rug of graag warm slaapt is een topper van traagschuim de beste optie voor jou. Het andere soort schuim dat gebruikt wordt in toppers is koudschuim. Koudschuim neemt snel zijn oude vorm weer aan, ideaal voor mensen die houden van een harder matras. Een topper van koudschuim kan goed ademen en vocht reguleren. Wanneer je op je rug slaapt, van een koele ondergrond houdt of houdt van een harder matras is koudschuim voor jou geschikt.

 

Toppers van andere materialen

Naast de toppers van schuim zijn er ook nog toppers van latex en van natuurlijke vezels. Toppers gemaakt van latex zijn het zachtste van alle soorten toppers. Hoe dieper de topper is, hoe dieper je erin zinkt. Een latex topper neemt snel zijn oude vorm aan. Houd jij van slapen op je zij? Dan is een latex topper perfect voor jou. Ook als je van een zachter matras houdt of gevoelig bent voor warmte is de latex topper voor jou. De laatste soort topper is er een van natuurlijke vezels. Dit kunnen verschillende soorten vezels zijn zoals kokosnootvezels, scheerwol of paardenhaar. Vooral paardenhaar is geschikt voor temperatuurregeling. Toppers van natuurlijke vezels zijn dunner dan de andere soorten toppers.