Lindart
Image default
Dienstverlening

Deze specialisten garanderen jou een correcte EPC-keuring in de regio Limburg

Nepeba uit Genk is al jaar en dag dé specialist om woningen energiezuinig te maken. Dankzij hun uitgebreide en hedendaagse kennis schakel je hen in voor EPB-verslaggeving en EPC-keuring, maar ook voor ventilatieverslaggeving in de regio Limburg. Wil je als eigenaar dus gaan voor een optimalisatie van het energiepeil van jouw woning? De experten van Nepeba geven jou graag alle advies.

Met deze experten maak je dé stap naar een energievriendelijke woning

Jouw woning energievriendelijk maken, dat bespaart jou kosten op jouw energiefactuur. Een vaak gestelde vraag is echter: hoe maak je nu jouw woning energiezuinig? Op die vraag heeft Nepeba het antwoord. Zo stellen ze voor jou in het geval een nieuwbouw of renovatie een duidelijke EPB-verslaggeving op. Met de bouwheren gaat Nepeba zo overleggen hoe de energievoorziening in een woning er komt uit te zien. Men houdt hierbij rekening om die energievoorziening zo goed mogelijk te optimaliseren. Er wordt zo rekening gehouden met isolatie tot de mogelijkheid voor hernieuwbare energie zoals zonnepanelen. Ook de luchtdichtheid van een woning is van uiterst belang: als eigenaar wil je immers niet dat een groot deel van de warmte ontsnapt wanneer je ’s winters de verwarming aanzet. Om die luchtdichtheid te bepalen, kan je door Nepeba een blowerdoortest laten doen. Door gebruik van een speciale methode ontstaat er zo een luchtdrukverschil waarbij de lucht in huis gaat proberen te ontsnappen. Blijkt bij een blowerdoortest te laten doen dat er abnormaal veel lucht langs een bepaalde kant van het bouwgeschil ontsnapt, dan kan er sprake zijn van scheurtjes in huis. Wil je van jouw woning een energievriendelijke woning maken, dan is een correcte blowerdoortest laten doen noodzakelijk om te weten te komen waar die scheurtjes zich bevinden. Ook in het geval dat er geen problemen zijn, pakt zo een test goed uit bij de EPC-keuring van jouw woning in Limburg waarvoor je Nepeba inschakelt. Wat luchtdichtheid betreft, gaan verslaggevingen standaard immers uit van een negatieve waarde. Met een blowerdoortest kan je zwart-op-wit bewijzen dat die waarde veel positiever is dan dat het verslag aangeeft.

Maak een afspraak en ga voor een energiezuinige woning

Dankzij de vele diensten die Nepeba aanbiedt, roep je ten allen tijde hun hulp in voor een perfecte energieoptimalisatie van jouw woning. Bovendien offreren ze ook nog eens een overkoepelende service. Onder meer een EPC-keuring en een blowerdoortest laten uitvoeren in de regio Limburg gaan bij Nepeba hand in hand. Contacteer hen via hun website en ontdek hun professionele aanpak.