Lindart
Image default
Vakantie

Om te doen in Funchal, dit mag je niet missen

Funchal is de hoofdstuk van Madeira en deze schilderachtige plek is omringd door heuvels. Wel bekend vanwege zijn havens, de wijn en tuinen. Wie Madeira bezoekt mag Funchal zeker niet overslaan. Deze plek is het ontdekken waard.

Als je in Funchal bent en je wil genieten van je Portugese reis, huur dan een auto. De autoverhuurbedrijven maken het makkelijk voor je. Als je op zoek bent naar een verhuurbedrijf, dan vind je hier genoeg goedkope autoverhuurbedrijven. Autoportugal vergelijkt autoverhuurbedrijven in Funchal zoals Payless, Sixt, InterRent, Surprice, Avis, Goldcar, Budget, Alamo, Dollar, Hertz, Thrifty, Enterprise, Rhodium, Firefly, Europcar, National en Flizzr. Je kunt ook de verhuurbedrijven met elkaar vergelijken. Hierdoor vind je het beste verhuurbedrijf.

Dingen te doen in Funchal:

Als je niet weet wat je moet doen als je eenmaal in Funchal bent: hier is een top 6 van de leukste dingen om te doen voordat je Funchal weer verlaat:

Funchal Cathedral-Se

Deze oude historische plek ligt in het centrum van de stad. Het gotische altaarstuk gemaakt van verguld houtwerk, olieverfschilderijen op hout is het ontdekken waard.

De oude stad van Funchal

Je moet zeker het oude gedeelte van Funchal bezoeken. De gebouwen zijn fantastisch en heel aantrekkelijk. Als je in de oude stad bent, dan kun je de winkelstraten Rua do Aljube, Rua de Carreira en , last but not least, Rua de Dr. Fernao Ornelas bezoeken. Ook vind je hier leuke restaurants waar je kunt genieten van een echt traditionele lunch.

Bezoek Mercado  dos Lavaradores

Fruit en groente proeven dat direct van de boer komt? Deze boerenmarkt is een leuke, verfrissende plek om te ontdekken. Je kunt er heerlijk vers fruit en verse groentes kopen.

Adembenemend uitzicht vanaf de kabelbaan Monte

Uitzicht over de hele stad? Neem de kabelbaan Monte voor een uitzicht over deze mooie plek. Het is een populaire attractie in het centrum van Funchal. Deze kabelbaan bedekt een afstand van 3.2 km en laat je van bovenaf naar de stad kijken.

Monte paleis tropische tuin

Deze vind je naast de kabelbaan. Het heeft 100.000 plantensoorten. Het is een hemelachtige, mooie en vredige plek.

Deze tuin is onderdeel van het paleis Quinta Monte. Tijdens het ontdekken van deze mooie plek kun je dit historische paleis ook bezoeken. Als je niet genoeg tijd hebt om de tuinen in Funchal te ontdekken, beperk het bezoek dan tot de tuinen.

Rieten Rodelen Slee rit

Vanaf de 19e eeuw wordt de rieten rodelbaan door de lokale bevolking gebruikt voor het verplaatsen van voorwerpen zoals brood en stoelen. Probeer deze rit eens, want het wordt leuk. Je kunt in het karretje zitten en iemand duwt je naar beneden.

Je zult traditionele witte kostuums dragen, strohoeden. Op deze rit kunnen twee mensen tegelijk zitten. Het is een soort duivelse rit, dus als je het lef hebt, moet je I proberen.

Laatste woorden:

De schoonheid van Funchal kan niet in woorden worden beschreven. Je moet deze plek alleen bezoeken. Je moet de Madeira-wijn proberen, de historische plaatsen verkennen, je ogen verkoeling en rust geven door de prachtige tuinen te bezoeken en plezier hebben.

https://www.autoportugal.nl/