Lindart
Image default
Home

Tips om je dak te onderhouden en te reinigen

Dak reinigen

Het is belangrijk om je plat dak goed te onderhouden en te reinigen, zeker tijdens de natte en koude winterdagen.

Ontmossen van daken

Bij een goede dakreiniging hoort onder andere het ontmossen van je dak. Maar ook als je geen last hebt van mos, is het aan te raden jouw dak regelmatig te reinigen.

Om te beginnen moeten alle bladeren en ander vuil met een borstel verwijderd worden. Je kan dit ofwel enkel met heet water doen, ofwel kan je nog een extra reinigingsmiddel toevoegen, bijvoorbeeld bij een extreem vuil dak.

Vermijd bleekwater en chloor

Best gebruik je hiervoor geen bleekwater of chloor. Deze producten kunnen ervoor zorgen dat er zout afgezet wordt op je dak waardoor het nog vochtiger wordt. Daarenboven zijn deze producten schadelijk voor je afvoerbuizen.

Let op met hoge druk

Daarnaast is het belangrijk om op te letten met een hogedrukreiniger. Door een hogedrukreiniger te gebruiken bij het reinigen van je dak kunnen dakpannen poreus worden en afbrokkelen. Als je jouw dak toch op deze manier wilt reinigen, laat je dit beter aan professionals over. Zij weten exact welke stukken van je dak bestand zijn tegen hoge druk.

Dakgoot reinigen

Ten slotte mag het reinigen van de dakgoot niet vergeten worden. Een propere dakgoot is belangrijk om het regenwater, mos, bladeren en ander afval te verwerken en zo de dakgoot en regenpijp optimaal te laten functioneren.

Aangezien de dakgoot zich vaak op een gevaarlijke plaats bevindt, is het aan te raden om voor het reinigen beroep te doen op een professional. Zij hebben de geschikte middelen om jouw dakgoot in alle veiligheid terug schoon te maken. Een gespecialiseerd bedrijf maakt daarenboven gebruik van de juiste reinigingsproducten voor elk type dak.

 

https://de-ontmosser.be/dak-reinigen/