Lindart
Image default
Woning en Tuin

Voor welke gordijnen kies jij?

Gordijnen zijn tijdloos! Door het grote aanbod gordijnen met verschillende kleuren, maten, materialen en functies is er altijd een gordijn die jouw ruimte een upgrade geeft. Maar welke gordijnen zijn nou het meest geschikt voor jou ruimte? In deze blog worden drie soorten gordijnen met verschillende materialen en functies behandeld. 

Overgordijnen

Overgordijnen worden het vaakst opgehangen in de slaapkamer. Overgordijnen zijn ook wel bekend als verduisterende gordijnen. De naam ‘verduisteren gordijnen’ zegt het al. Deze gordijnen zorgen ervoor dat je kamer volledig verduisterd wordt. Daarnaast werken ze ook warmte werend en verminderen het geluid van buitenaf. Allemaal voordelen die ervoor zorgen dat jouw nachtrust wordt verbeterd. Overgordijnen werken verduisterend dankzij de dichtheid van de coating en het weefsel aan de achterkant van het gordijn. Het verduisterende gordijn is te verkrijgen in diverse kleuren, en kunnen tot op de centimeter nauwkeurig op maat worden gemaakt. 

Vitrage 

Vitrage is ook wel bekend als glasgordijnen. Dit type gordijn is doorzichtig, lichtdoorlatend en wordt normaal gesproken gecombineerd met verduisterende raamdecoratie zodat je altijd de gewenste privacy hebt. Overdag doe je de verduisterende raamdecoratie open, maar dankzij de vitrage is het nog steeds lastig om de ruimte binnen te gluren, terwijl er veel daglicht naar binnen komt. Vitrage bestaat uit een dunne maar stevige transparante stof. Daglicht wordt zo gefilterd dat het zorgt voor een zachte lichtinval. Vitrage wordt het vaakst gemaakt van de kwalitatief goede stof voile en bestaat uit 100 procent polyester. Wij raden aan op glasgordijnen op maat aan te schaffen, zo sluiten ze perfect aan op je raam. En passen ze perfect bij de eventuele raamdecoratie waar je de vitrage mee combineert. 

Inbetween gordijnen 

Inbetween gordijnen zijn ook wel bekend als lichtdoorlatende gordijnen. Het is niet mogelijk om door inbetween gordijnen heen te kijken, maar ze laten wel natuurlijk licht je ruimte binnen. Inbetween gordijnen zitten qua dikte van de stof tussen de eerder behandelde overgordijnen en vitrage in. Inbetween gordijnen zorgen voor een perfect evenwicht tussen privacy en lichtinval. Ook inbetween gordijnen kun je goed combineren met andere raamdecoratie zoals jaloezieën. Deze lichtdoorlatende gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Kies bijvoorbeeld uit de materialen linnen, katoen of polyester.