Lindart
Image default
Meubels

Waarom iedereen een bartafel wil…

Er zijn zoveel verschillende soorten tafels, waarom zou ik dan een bartafel willen? Enerzijds is het heel stijlvol, anderzijds is het ook erg functioneel. In dit artikeltje zal ik jou uitleggen, waarom een bartafel de perfecte vervanging is van je huidige keukentafel, of waarom je bij de inrichting van je nieuwe woonst best meteen voor een bartafel kan gaan.

Functioneel

Een bartafel is zeer functioneel. Om te beginnen neemt dit type van tafel veel minder plaats in in je keuken dan andere tafels. Enerzijds komt dit door het feit dat bartafels lang en smal ontworpen worden. Anderzijds kunnen ook de stoelen die erbij horen, meestal design barkrukken, netjes helemaal onder de tafel worden geschoven. Naast het feit dat deze tafel minder plaats inneemt, biedt ze nog een groot voordeel. Ze is namelijk beter voor je rug wanneer je er rechtstaand aan werkt. Wanneer je groenten snijdt aan de keukenkast, zal je merken dat zowel je hoofd, nek als rug steeds voorover zijn gebogen. Door het feit dat een bartafel net wat hoger is, kan je er makkelijker rechtstaand aan werken. Met een mooie rechte rug. Tenslotte kan je de bartafel ook heel makkelijk gebruiken om een aperitiefje aan te drinken in het weekend. Zittend of staand, naar ieders goesting!

Stijlvol

Bartafels werden de laatste jaren steeds populairder. Dit heeft ertoe geleid dat ook meubelfabrikanten en meubelontwerpers mee op de kar sprongen. Er zijn heel wat nieuwe en innovatieve bartafels op de markt gebracht, in verschillende stijlen. Zo heb je bijvoorbeeld een bartafel, waaronder langs één van de zijden nog een rekje is verwerkt bijvoorbeeld. Deze tafels kunnen gemaakt worden van verschillende soorten hout, naargelang de stijl die ze moeten presenteren. Je hebt er bijvoorbeeld die perfect staan in een landelijke woning, en andere die op maat gemaakt zijn van een moderne woning. Deze bartafels hoeven helemaal niet duur te zijn! In tegendeel, vaak zijn ze zelfs goedkoper dan een standaard keukentafel. Als het voor jou toch wat meer kan zijn, kan je ook een bartafel laten ontwerpen op maat, met een stenen tafelblad. Het leuke hiervan is dat de tafel perfect geïntegreerd zal lijken in de keuken. Hou er wel rekening mee dat dit niet zo goedkoop is, aangezien het maatwerk betreft! Ga hiervoor even langs bij een gespecialiseerde firma!

Er is tegenwoordig zoveel keuze op de markt, maar bartafels zijn het van het! Ze worden gezien als een moderne toevoeging in eender welk huis. Dit is mogelijk door de verschillende uitvoeringen waarin ze worden aangeboden. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel functioneel en valt de prijs enorm mee! Waarom twijfel je nog? Eens rondkijken kost niets. Bovendien kan je zo heel wat inspiratie opdoen om je huis een leuke, nieuwe aankleding te geven. Online of in een meubelzaak kan je steeds binnenstappen voor wat advies op maat. Ze kunnen jou vertellen wat de nieuwste trends zijn!