Lindart
Image default
Home

Bruiloften van tegenwoordig

Bruiloften worden met de jaren steeds populairder. Je ziet veel bruiloften die groots gevierd worden. Vroeger ging je trouwen voor een traditie en was het meer iets gelovigs. De laatste tijd neemt het geloof er meer afstand van en trouwen mensen op allerlei manieren.

Vroeger

In elk geloof wordt een trouwerij anders gevierd. Vroeger stond het trouwen centraal als een verbondenheid van je relatie. Het gaf een bevestiging van man en vrouw en vaak mochten partners pas samenwonen als ze waren getrouwd. Het ging vroeger heel standaard en alles volgens de regels van je geloof. Veel mensen waren ook strenggelovig, dus zo bleef de traditie ook lang bestaan.  De bruiloften werden vaak in het wit aangekleed en het pak en de bruidsjurk waren vaak hetzelfde als elke andere trouwerij. Wit stond centraal. Een bruiloft van vroeger volgende de regels op van het geloof en je mocht weinig zelf ingeven.

Tegenwoordig

De bruiloften van nu zijn een stuk aparter dan vroeger. Het stel bepaald zelf vaak heel de bruiloft en kiest hier zelf een locatie voor uit. Het is heel normaal om in een tuin te trouwen, terwijl het vroeger in de kerk moest. Vaak kiezen stellen ervoor om in het buitenland te gaan trouwen en hierbij alles naar eigen wensen aan te vullen. Het trouwen hoeft niet meer helemaal in het wit te zijn. Je mag zelf je eigen kleuren bepalen. Het is een stuk losser geworden. De meeste geloven krijgen ook minder aanhang en de bruiloften zijn meer commercieel geworden. Mensen laten zijn of haar bruiloft organiseren door weddingplanners en willen vaak daardoor minder zelf regelen, terwijl dit vroeger juist traditie was. De vraag naar weddingplanners is de laatste jaren ook flink gestegen en dit is gunstig voor de economie. Bruiloften worden steeds groter en er wordt steeds meer voor geïnvesteerd.

Ben je opzoek naar mooie bruiloft decoratie? Neem dan snel een kijkje op de website: https://www.lampionwebshop.nl/thema-decoratie/decoratie-huwelijk

https://www.lampionwebshop.nl/