Lindart
Image default
Home

De voordelen van kunststof kozijnen

 

Kunststof kozijnen, enkele jaren geleden zagen ze er misschien nog een beetje nep en van plastic uit, maar tegenwoordig geldt dat allang niet meer. Vandaag de dag zijn kunststof kozijnen niet meer van echte houten of aluminium kozijnen te onderscheiden. De ontwikkeling van kunststof kozijnen heeft enkele grote voordelen met zich meegebracht. Hierdoor kiezen steeds meer mensen hiervoor.

 

Ben jij op zoek naar kozijnen en twijfel je nog over voor wat voor materiaal je wilt gaan? ‘Traditionele’ houten of aluminium kozijnen zijn heel mooi, maar hebben ook grote nadelen. Zo vergen ze veel onderhoud, maar ook zijn ze niet goed bestand tegen weersinvloeden. Op deze en andere gebieden winnen kunststof kozijnen het bijvoorbeeld al met groot verschil. Een keuze maken kan alleen wanneer je goed geïnformeerd bent. Lees dus nu over de voordelen van kunststof kozijnen en maak een weloverwogen beslissing bij de aankopen van je kozijnen.

Kunststof kozijnen zijn duurzaam

Kunststof kozijnen zijn heel duurzaam. Ze gaan namelijk tot wel 50 jaar mee voordat ze vervangen moeten worden. Dit scheelt je enorm in de moeite die je erin moet steken, maar maakt het ook nog eens economische gezien een betere optie. Maar misschien nog wel belangrijker: het is veel beter voor het milieu. Er is immers minder afval en daarbij komt ook nog eens dat kunststof heel goed te recyclen is.

Veel keuze

Wanneer kozijnen van kunststof gemaakt worden, betekent dat nog niet dat ze er allemaal ineens hetzelfde uitzien. Integendeel, de materialen worden namelijk in vele verschillende soorten en maten gemaakt. Ze zijn er in verschillende diktes, verschillende kleuren en zelfs met een houtnerf als je zo van de look van echt hout houdt.

 

Er is dus een look voor iedereen bij kunststof kozijnen. Het enige is dat het onmogelijk is om ze te schilderen, maar met de ruime keuze in kleur is dat vaak geen probleem. Ook is het feit dat schilderen niet nodig is juist één van de redenen dat veel mensen liever kozijnen van kunststof hebben: het is wel zo makkelijk en je hebt er geen omkijken aan.

Minder onderhoud

Kunststof kozijnen hoef je dus niet te schilderen, maar het is ook om andere redenen heel onderhoudsarm. Het is namelijk heel erg goed bestand tegen weersinvloeden en daardoor een veiligere keuze dan echt hout of aluminium. De kozijnen zwellen niet op en krimpen ook niet, of het nu warm is, vriest, veel regent of zelfs sneeuwt. Kunststof kozijnen laten zich niet kennen. Dat gaat dus veel verder dan alleen het niet hoeven te verven van de kozijnen: je hoeft er vrijwel helemaal niets aan te doen.

 

Ook rotten doen ze niet. Het enige onderhoud dat je zou kunnen hebben zijn de scharnieren die je af en toe moet blijven smeren als je bewegende delen hebt zoals ramen of deuren. Ook zijn kunststof kozijnen veel gemakkelijker schoon te maken. Je hoeft ze alleen even af te nemen met een vochtige doek en meer komt er niet bij kijken. Je kozijnen blijven langer mooi en hoeft er geen schilder voor langs te komen.

Het isoleert goed

Zowel qua warmte als geluid isoleren kunststof kozijnen erg goed. Doordat ze ’s winters de kou buiten houden en ’s zomers de warmte is extra stoken of de airco aanzetten dus niet nodig en je houdt lawaai mooi buiten. Als je ze combineert met dubbel glas heb je extra voordeel op dit gebied. Kunststof kozijnen zijn dus ook nog eens energiebesparend. Nog een extra voordeel op dit gebied is trouwens dat kunststof kozijnen ook nog eens inbraakwerend zijn.

 

http://www.schipperkozijnen.nl/kozijnen/kunststof-kozijnen