Lindart
Image default
Home

Heeft u een vervelende allergie? Koop een goede luchtzuiveraar

Misschien heeft iemand in je gezin wel last van een bepaalde allergie. Je zoekt dan waarschijnlijk naar oplossingen om het leven toch iets minder zwaar te maken. Een van de oplossingen die vaak gegeven wordt op internet en op sites zijn luchtreinigers. Hoe helpt zo een luchtreiniger tegen allergie en wat voor soort moet je dan hebben? Hieronder bespreken we kort wat een allergie eigenlijk is, we geven een paar voorbeelden van veel voorkomende allergenen en natuurlijk ook belangrijke info over een luchtzuiveraars voor allergielijders.

Wat is een allergie nu eigenlijk?

We spreken over een allergie wanneer het menselijk lichaam niet normaal reageert op allergenen. De stoffen prikkelen het lichaam, deze kunnen van fysische, chemische of microbiële aard zijn. Een allergie is dus een reactie in het menselijk lichaam welke veroorzaakt wordt door het menselijk afweersysteem. Beter verwoord, het immuunsysteem reageert op van buitenaf komende, prikkelende stoffen en het maakt als reactie verschillende stoffen aan. In normale situaties reageert ons lichaam niet zo raar op deze stoffen van buitenaf. Er is dus sprake van een normale reactie van de persoon op het eerste contact met een bepaalde van buitenaf komende prikkel. In het geval van een allergische reactie reageert het lichaam daarentegen erg hevig en overdreven op deze lichaamsvreemde (maar onschadelijke) stoffen. We spreken over een abnormale reactie omdat deze allergenen op zich helemaal niet schadelijk zijn voor het lichaam.

Het eerste contact van zo’n allergeen met het menselijk lichaam kan dus zorgen voor de aanmaak van bepaalde antistoffen die tegen de indringende stoffen werken. Het immuunsysteem wordt hierdoor erg gevoelig voor het allergeen. Bij een latere aanraking tussen het allergeen en het menselijk lichaam ontstaat er dan ook gelijk een reactie van het lichaam op deze stof. De aangemaakte antistoffen vallen deze stof aan.

De reactie van het immuunsysteem leidt tot de allergische symptomen zoals uitslag, jeuk, een dichte of lopende neus en tranende ogen. De lichamelijke klachten van zo’n allergische reactie zijn niet zo fijn. Helpt een luchtreiniger tegen allergie? Ontdek het hieronder.

Wat is een luchtreiniger tegen allergie dan?

Een luchtreiniger is een elektrisch apparaat dat de hoeveelheid stof en allergenen in uw woning of op het werk mindert. Een luchtreiniger zuigt vuile lucht aan langs de ene kant, filtert deze lucht door middel van een filter en blaast vervolgens de schone, gezuiverde lucht terug de kamer in. Zo zijn luchtreinigers effectief om pollen, sigarettenrook en houtrook uit kachels uit de binnenlucht te filteren. De luchtreiniger die zorgt er dus als het ware voor dat er geen oorzaak meer bestaat in huis om een allergische reactie te ontwikkelen. Hierdoor zal je niet zo snel de symptomen krijgen die we hiervoor al even beschreven hebben. Misschien wil jij wel meer te weten komen over een geschikte luchtreiniger? Dan kun je een kijkje nemen op de volgende gedetailleerde infopagina met meer details over een geschikte allergie luchtreiniger.

https://www.luchtreinigeradvies.com/