Lindart
Image default
Woningen

Houten ramen en deuren prijzen

Wat is PVC
Polyvinylchloride (PVC) is een soort thermoplast. De plastic basis kan worden gerecycled tot een volledig nieuw product.

PVC bevat 43% ethyleen (een product van olie- en gasverwerking) en 57% gebonden chloor. Het wordt verkregen uit gewoon keukenzout. In zijn oorspronkelijke vorm is PVC een poeder. Verder worden, afhankelijk van het uiteindelijke doel, stabilisatoren, verschillende additieven, additieven, modificatoren en kleurstoffen eraan toegevoegd. Ze bepalen de weerstand tegen ultraviolet licht, water, sneeuw, hoge en lage temperaturen, uiterlijk en andere kwaliteiten.

Het belangrijkste type stabilisatoren is lood in passieve toestand. Milieubewuste fabrikanten schakelen over op calcium- en zinkverbindingen. Om de sterkte van structuren te vergroten, worden speciale modificatoren aan de originele compositie toegevoegd.

Als we het specifiek hebben over vinylchloridemonomeren, dan zijn ze voor elke kilogram van het profiel niet meer dan 1 mg. Ze verdampen niet in de externe omgeving, noch tijdens de fabricage, noch tijdens de bediening van ramen. PVC is een vlambestendig materiaal met de neiging tot zelfdovend. Het stort niet in onder invloed van oplossingen van zuren, logen, kalk, sterke reinigingsmiddelen, neerslag.

Als we alles analyseren wat eerder is gezegd, kunnen we concluderen dat polyvinylchloride veilig is voor mensen en huisdieren. Om hier zeker van te zijn, volstaat het om een ​​hygiënecertificaat aan te vragen bij de fabrikant.

Kunststoframen van goede kwaliteit zijn toegestaan ​​voor installatie in woon- en openbare gebouwen, onderwijsinstellingen, medische instellingen, productiewerkplaatsen.

Wat is een plastic raam

Onder een raam van kunststof (PVC) wordt verstaan ​​een structuur met meerdere kamers die is vervaardigd met behulp van warmtebesparende technologieën. Verschilt in betrouwbaarheid, weerstand tegen hitte, neerslag. In kwaliteitsconstructie:

perfect vlakke oppervlakken;
er is geen andere schaduw;
goede lichttransmissie;
isolatie en afdichting worden tijdens de fabricagefase in de constructie ingebouwd;
groot glasoppervlak;
anti-inbraakmechanisme is voorzien;
er zijn geen tocht;
vorstbestendig profiel.
De gemiddelde levensduur van een hoogwaardig kunststof raam, zelfs in de omstandigheden van het Russische noorden, bij temperaturen die dalen tot -60 ° C, bereikt 30 jaar. Ter bescherming tegen harde wind is het profiel extra verstevigd.

Als er kleine kinderen in huis zijn, helpen geheime sloten aan de handvatten en onzichtbare openende grendels om ongelukken te voorkomen. Hiermee kunt u de kamer ventileren, maar niet verder dan een veilige afstand openen.

Windows correct installeren
PVC-raam is een complex ontwerp. De installateurs zijn verplicht om een ​​contract met de klant af te sluiten. Het contract specificeert:

onderhoud;
de tijd gedurende welke de installatie wordt uitgevoerd;
taken van de aannemer: verkoop, levering aan het object, plaatsing, afwerking hellingen, plaatsing vensterbanken, enz .;
verantwoordelijkheden van de klant: acceptatie van het ingestelde venster, betaling volgens de factuur, enz.
Bij het berekenen van de prijs wordt rekening gehouden met de kosten van de unit zelf, de kosten van levering en installatie. Aanvullende services zijn mogelijk: installatie van eb, hellingen, vensterbanken.

Een andere verplichte clausule van het contract is een garantie. Het bestaat uit twee delen:
– voor installatie. Niet langer dan 3-5 jaar;
-op het raam. Het kan gemiddeld 40-50 jaar zonder vervanging weerstaan.

De voordelen van kunststof ramen:
Als renovatie onvermijdelijk is en u moet beslissen welke u wilt kiezen, hout of PVC, let dan op het volgende:

kunststof ramen zijn volledig afgedicht. Als de installatie correct is uitgevoerd, is de afwezigheid van tocht gegarandeerd. U hoeft niet na te denken over het lijmen van de kozijnen voor de winter of het hameren van stroken schuimrubber in alle kieren. In het voorjaar hoef je geen dagdeel te besteden aan het verwijderen van lijmresten;
geen stof. Het is voldoende om een ​​speciaal gaas voor de zomer te installeren om de grijze bloei op de vensterbank te vergeten;
gebruiksperiode. Servicevereisten zijn minimaal. De afdichting moet periodiek worden gesmeerd met siliconenvet en de fittingen met machineolie. Je hoeft de lijsten niet elk voorjaar te schilderen, maar je kunt ze wel wassen met een oplossing van gewone zeep. Samenstellingen met schurende componenten die zuren of oplosmiddelen bevatten, worden niet aanbevolen;
isolatie. Als het raam gesloten is, zal noch het toeteren van auto’s, noch het geschreeuw van kinderen van de straat te horen zijn. Uit de analyse bleek dat een eenkamer-dubbele beglazing voldoende is om de geluidseffecten met 25 dB te verminderen, en een tweekamer-glas-unit met 40 dB tegelijk;
weerstand tegen hoge en lage temperaturen, vochtigheid. Water dringt niet naar binnen, de structuur stort niet in, vervormt niet;
vuurbestendig. Als de omgevingstemperatuur boven een bepaald niveau stijgt, zal PVC niet ontbranden, maar zal het smelten.

 

Houten ramen en deuren prijzen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/