Lindart
Image default
Home

Kiezen van het juiste dekbed

U kent het vast wel. U koopt een nieuw bed, en moet daardoor ook een nieuw dekbed aanschaffen. Helaas is de keuze niet zo makkelijk gemaakt, er bestaan namelijk tig verschillende soorten dekbedden, en welke kies je dan? U bent zeker niet de enige die door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om het aanschaffen van een goed dekbed. Gelukkig bent u bij Het Linnenhuis aan het juiste adres, bij ons kunt u gemakkelijk het juiste dekbed online bestellen aan de hand van onderstaande stappen.

Bepalen van de warmtegraad

Kiezen van het juiste dekbed is essentieel voor een goede nachtrust, en daarom dus ook een lastige keuze. Door het wisselende klimaat in Nederland, is een vier seizoenen dekbed een goede keuze als het gaat om het kiezen van een warmteklasse. Het vier seizoenen dekbed bestaat uit verschillende dekens. Afhankelijk van het seizoen kunt u de dekens aan elkaar koppelen voor de gewenste warmte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een licht dekbed tijdens het warme weer, en een zwaar, warm dekbed tijdens de koude winter. Je kunt natuurlijk ook gewoon het hele jaar onder hetzelfde dekbed slapen als je hier weinig moeite mee hebt, of je niet veel last van de warmte of kou hebt in de verschillende seizoenen.

 

Keuze van het materiaal

Nadat je de warmtegraad hebt gekozen, moet je natuurlijk ook nog een materiaal kiezen. Ook hier heb je keuze uit veel verschillende soorten. Kies je voor wol, dons, synthetisch of katoen? Wanneer je besluit het hele jaar onder hetzelfde dekbed te slapen dan is wol een goede keuze. Kies je voor meerdere dekens, bijvoorbeeld een vier seizoenen dekbed, dan is dons of synthetisch een goed idee. Het nadeel van dons is dat je deze niet zelf kan wassen, en je dekbed dus chemisch moet laten reinigen bij een stomerij. Een synthetisch dekbed kan wel in de wasmachine, maar is dan ook minder goed. Toch is dons hierbij een betere keuze, aangezien je deze maar zelden hoeft te laten reinigen door de betere ventilatie dan bij synthetische dekens. Je dekbed vaak genoeg laten luchten werkt ook goed.

De maat van het dekbed

Dan nog iets waar je misschien niet zo snel aan zal denken, maar kies je voor één groot dekbed, of toch voor 2 losse? Het is hoe dan ook van groot belang voor een goede nachtrust. Neem bijvoorbeeld je ’s nachts heen en weer rollende partner, die telkens de hele deken naar zich toe trekt. Het kan dan slim zijn om twee losse dekbedden te nemen. Heb je hier geen last van, dan is één groot dekbed een logische keuze.

Aanschaf

Heeft u uw keuze kunnen maken? Bestel dan gemakkelijk uw dekbed online bij Het Linnenhuis. Toch nog advies nodig? Wij staan voor u klaar!

https://www.hetlinnenhuis.nl/beddengoed/dekbedden.html