Lindart
Image default
Home

Waarom meer noten eten goed is voor de gezondheid

Een voedsel kast is niet compleet zonder een goed variëteit aan noten en zaden. Niet alleen zijn ze verrijkt met essentiële bouwstoffen voor ons lichaam en zijn ze handig als toevoeging aan bepaalde gerechten of snacks, maar ook zijn ze een essentieel basisonderdeel van veel gerechten. Biologische noten en zaden kunnen som duur uitvallen, maar denk goed na over je keuze wanneer je in de winkel  noten of zaden koopt, pesticides kunnen zich namelijk vastzetten in de olie. Hieronder bekijken we alvast enkele van de must-haves noten en zaden.

Welke noten zijn essentieel in de voedingskast

Amandelen is een noot dat heel frequent wordt gebruikt. Ze bevatten een hoge concentratie aan calcium, ijzer, vitamine E, en verschillende vitaminen B. Zoals alle andere noten en zaden zullen de voedingsstoffen het beste vrijkomen en worden geactiveerd na een nacht trekken in water. Sommige bronnen raden zelfs aan om de amande te ontdoen van zijn vel voor ze in water te zetten, dit om de spijsverteringproces te bevorderen.

Een andere populaire noot is de cashewnoot. Deze noot i s afkomstig uit Brazilië en zijn rijk aan zink, magnesium en selenium. Omdat cashewnoten geen vel hebben hoeven ze niet in water te worden gelegd, maar soms wordt dit wel gedaan om een lekker melk te maken. Cashew noten zijn ideaal om lekkere crèmige desserts te maken zoals vanille pudding.

Walnoten zijn zeer gekend in de Chinese medicijn wereld voor haar helende werking op de nieren. Ze zijn hoog in omega-3 oliën en ondersteunen ook de werking van de hersenen. Walnoten hebben een rijke tekstuur wat hen ideaal maakt om boter te maken.

Hoe bewaar je noten en zaden het best

Er wordt aangeraden om noten steeds biologisch te kopen bijvoorbeeld in een supermarkt als Jumbo of Albert Heijn, zodat je zelf kan beslissen om ze in te dompelen om melk te maken of te roosteren in de pan. Zoals met alle olieachtige voeding bewaar je noten best in een glas; de hoge concentratie olie kan schadelijke stoffen losmaken aan plastic. Bewaar noten of zaden dat je niet frequent gebruikt steeds in de koelkast of diepvries om ze vers te houden.

 

https://www.folderbode.nl/