Lindart
Image default
Home

Welke manier is voor jou prettig?

Wanneer je overlast hebt van muizen is dit natuurlijk erg vervelend. Het is dan ook niet gek dat je hier zo snel mogelijk van af wilt. Dit kan je op een aantal verschillende manieren doen maar welke variant is nu het meest effectief? Hier zijn de meningen sterk over verdeeld en toch kan je per probleem een passende oplossing vinden.

Welk probleem heb jij?

Wanneer je het vermoeden hebt dat je overlast hebt van muizen dan is het van groot belang dat je dit goed controleert. Wanner je hier en daar een onschuldig muisje ziet lopen betekend dit nog niet meteen dat je ook daadwerkelijk overlast hebt van een plaag. Het is dan van groot belang dat je op onderzoek uit gaat en je hier ook goed kijkt naar het aantal muizen en de locatie waar ze zich verbinden. Als je dit eenmaal duidelijk hebt kan je kijken wat een passende oplossing is voor dit probleem. Wanneer je bijvoorbeeld een plaag hebt op zolder of in de schuur dan wil je dit natuurlijk oplossen, niet meer dan gek. Toch zijn dit in veel gevallen lastige plekken om bijvoorbeeld een muizenval te plaatsen, je kan er dan wellicht beter voor kiezen om gebruik te maken van muizengif of giftige korrels. Hierdoor is dan kan groter dat je meerdere muizen bereikt en niet elke keer hoeft na te kijken of er daadwerkelijk een muis in de val is gelopen of niet.

Aanpakken of laten lopen

Je kan jezelf altijd afvragen of het daadwerkelijk nodig is om het probleem aan te pakken of niet. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een muis gewoon te laten lopen, want heb je er eigenlijk last van? In veel gevallen is de kans groot dat je eigenlijk weinig tot geen last ondervindt van muizen. Tuurlijk kan het een onprettig idee zijn, maar dit betekend nog niet meteen dat je er ook echt last van hebt. Wanneer ze bijvoorbeeld je vogelvoer uit de schuur opeten of ze knagen de kabels op zolder kapot dan is dit natuurlijk wel vervelend. Hier moet dan ook zeker wat aan gebeuren.

https://www.ongediertewinkel.nl/