Lindart
Image default
Home

Snel en Goedkoop verhuizen

Of je nou voor het eerst op jezelf gaat wonen of dit al honderd keer hebt gedaan, een verhuizing vergt veel tijd, geld en moeite. In deze blog proberen we zowel de beginner als de echte verhuis expert een aantal tips mee te geven zodat jouw aankomende verhuizing soepeltjes verloopt en daarnaast kunnen deze tips ook gebruikt worden voor mensen met een kleine portemonnee of een laag budget. Niemand zit er namelijk op te wachten om wekenlang in de chaos te moeten zitten en elke dag geconfronteerd te worden met je verhuizing. Je kent het vast wel, je gaat op visite bij iemand die 3 maanden geleden is verhuisd maar nog steeds z’n servies in een doos op de gang heeft staan.

Bereid je goed voor

Een goede planning is het halve werk. Het klinkt vanzelfsprekend, maar zeker in het geval van een groot project zoals een verhuizing moet je echt van te voren gaan bedenken hoe je alles gaat aanpakken. Gestructureerd inpakken hoort daar natuurlijk ook bij. Vergeet daarbij niet je dozen te labelen, anders zoek je op het verkeerde moment eindeloos naar je toiletrol of pyjama wanneer je er net een drukke dag verhuizen op hebt zitten.

Kies eventueel voor tijdelijke opslag

Misschien ga je kleiner wonen, of wil je gewoon de ruimte hebben om je spullen goed in te pakken. Veel mensen kiezen er dan voor om een opslagruimte te gebruiken om hun inboedel (tijdelijk) in op te slaan.

Vraag hulp aan de mensen om je heen

Je kunt de hulp inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf, maar wellicht kan je zelf een handig team van mensen inschakelen om jou te helpen. Dit is altijd goedkoper dan het inhuren van een verhuisbedrijf en het kost misschien alleen lekkere maaltijd. Bedenk goed waar de kwaliteiten van je vrienden, kennissen en familie liggen. Je jongere zusje kan waarschijnlijk beter niet die zware bank van je naar beneden tillen, maar je grote neef en je vader wel. Mensen die niet zo sterk zijn kunnen jou bijvoorbeeld beter helpen met het inpakken van je spullen en iemand anders deze de aanhangwagen in laten tillen.

https://containerbox.nl/opslagruimte-haarlem