Lindart
Image default
Home

Zo maak je badkamertegels helemaal schoon

Je badkamertegels af en toe een goede schoonmaakbeurt geven, kan je badkamer er weer helemaal schoon en blinkend laten uitzien. Badkamertegels kan wel een hele uitdaging zijn, na het poetsen wil je natuurlijk dat ze mooi blinken. Zeker bij donkere tegels is het belangrijk dat witte kalkaanslag volledig weg is. Hoe pak je dat het best aan? En gaat tegels schoonmaken beter met azijn, soda of chloor?

Voor je aan de taak begint, kan je best alle benodigdheden mooi klaarleggen. Zorg dat je een emmer, schuurspons, handschoenen en een oude tandenborstel in de aanslag hebt.

Schoonmaakazijn

Met schoonmaakazijn is je kalkaanslag in een twee drie weg. Maak een sopje van azijn en warm water en gebruik een spons om de tegels ermee in te wrijven. Je kan het sopje ook in een spuitfles doen en het op de tegels spuiten. Laat het een halfuurtje intrekken en wrijf er vervolgens nog eens goed met een doek over. Daarna kan je het afspoelen met warm water.

Soda en groene zeep

Wil je dat je tegels echt gaan blinken? Dan kan je de badkamertegels schoonmaken met met baksoda en groene zeep. Neem acht eetlepels baksoda met twee eetlepes groene zeep en meng tot je een stevig sopje hebt. Hiermeer kan je de tegels blinkend schoon schuren. De baksoda zorgt er namelijk voor dat ze ontvet worden en in combinatie met de groene zeep worden de tegels moeiteloos schoon. Ook de voegen zullen hierdoor schoner worden.

Bleekmiddel

Als je de voegen tussen de tegels weer helemaal schoon en wit wil hebben, kan je bleekmiddel gebruiken. De voegen schoonmaken met een oude tandenborstel en bleekmiddel is een klusje, maar het maakt de voegen wel brandschoon. Laat het even intrekken en spoel erna af met water. Zo zullen de voegen weer zo wit zijn als nieuw. Zorg wel dat je oude kleding draagt als je met bleekmiddel werkt, want het kan vlekken achterlaten!

https://voegxpert.nl