Lindart
Image default
Woning en Tuin

De leukste trucs en spelletjes voor op de trampoline

Nieuwe trampoline gekocht? Of ben je op dit moment aan het twijfelen om een trampoline te kopen? Een trampoline kan voor veel plezier en beweging zorgen, maar alleen springen kan na een tijdje saai worden, wat doe je hieraan? Er is op een trampoline veel meer te doen dan alleen rechtop de lucht in springen, dus lees daarom hieronder leuke trucs voor op de trampoline van makkelijk naar moeilijk. Perfect voor de ouders die graag hun kinderen op de trampoline zien stuiteren!

  1. Spring zo hoog mogelijk

Het eerste wat je kunt proberen is om zo hoog mogelijk te springen. Zorg er voor dat je constant in het midden van de trampoline blijft springen. Je zet iedere keer je benen op heupwijdte en zakt met een rechte rug naar door je knieën. Vervolgens probeer je explosief naar boven te komen en spring je met beide voeten van de trampoline af. Je zorgt vervolgens voor een gecontroleerde landing en doet dit achter elkaar met iedere keer wat meer kracht. Probeer zo steeds hoger te komen en vraag of iemand wilt kijken hoe hoog je komt!

  1. De koprol

Na het springen op zich kunnen we overgaan naar een echt trucje… Begin makkelijk met de koprol. Ga hiervoor op de trampoline door je hurken zitten, maak jezelf klein en rol dan over je hoofd naar je rug toe en zo door totdat je weer rechtop zit of staat. Om hem iets lastiger te maken kan je ook staand beginnen en dan vooruit rollen over je hoofd en rug.

  1. De twist

Een ander leuk simpel trucje voor op de trampoline is “de twist”. Hiervoor ga je een rondje om je eigen as draaien terwijl je in de lucht zweeft. Probeer als eerst een paar keer goed te springen en dan in de lucht je armen langs je lichaam te leggen en allebei je ellenbogen naar links of naar rechts te draaien. Als je dit rechtop hard genoeg doet dan draai je een rondje om je as en kom je weer op je voeten terecht. Hoe hoger je springt, hoe meer rondjes je kan draaien!

  1. De split (of de pike)

Dit trucje heeft 2 namen, de split of de pike. Het is een simpel trucje, maar vereist wel sprongkracht en lenigheid. Probeer voor dit trucje als eerst zo hoog mogelijk te springen en strek dan je benen recht naar voren toe. Tijdens de sprong probeer je vervolgens je tenen aan te tikken terwijl je benen naar voren staan. Lukt dit? Dan kan je de split en de pike!

  1. Salto’s

Zijn de bovenstaande trucjes iets te makkelijk voor je geworden? Probeer dan een salto! Spring hiervoor hoog de lucht in, maak jezelf klein door je knieën naar je toe te trekken en vast te pakken en flip dan voorover (of achterover).

  1. KABOOM!

De volgende truc is ook best lastig, de kaboom… Bij deze truc doe je een achterwaartse salto op de trampoline via je rug. Spring weer omhoog op de trampoline en laat jezelf op je rug vallen, waarbij je je benen op dat moment naar je toe trekt en naar achteren gaat. Probeer dit snel en krachtig te doen, zodat je echt een flip naar achteren maakt. Wanneer je weer op je voeten terecht komt heb je de kaboom succesvol uitgevoerd!