Lindart
Image default
Energie

De toepassing van een kleine windmolen

Micro-windmolen worden gebruikt om stroom te winnen uit lichte bries en staan op daken in plaats van in velden. Met een kleine rotordiameter vangen dit soort kleine windmolen minder wind omdat deze langzamer beweegt, waardoor ze geschikt zijn voor steden. Door recente technologische ontwikkelingen kunnen kleine windmolen meer energie opwekken dan voorheen. Voor wie hernieuwbare energie wil gebruiken of zijn koolstofvoetafdruk wil verkleinen, zijn kleine turbines de ideale optie. Mensen met beperkte ruimte of geen toegang tot land kunnen het een uitdaging vinden om een grote turbine te installeren.

Hoe het werkt

Een rol koperdraad in een windgenerator produceert elektriciteit wanneer deze in contact komt met elektromagneten om energie uit de wind te halen. Miniatuurturbines worden vaak gebruikt om batterijen op te laden in off-grid toepassingen zoals bewakingscamera’s of telefoonmasten. Deze kleine turbines zijn minder duur in onderhoud dan zonnepanelen en kunnen worden ingezet in uiteenlopende weersomstandigheden, van gebieden met weinig tot veel zonlicht, en kunnen naar behoefte worden verplaatst of geheroriënteerd. Een regulier energiesysteem dat wordt aangedreven door machines en structuren die kooldioxide uitstoten, kan worden veranderd in een groen energiesysteem om de uitstoot te verminderen. Bio-energie kan worden gebruikt om ventilatoren voor verwarming, drogers, pompen, ventilatoren en waterputten aan te drijven.

Aanschaffen

Bij de keuze van een kleine windturbine voor een woning of een commerciële omgeving moet rekening worden gehouden met de grootte en de instelling. Een miniturbine voor residentiële doeleinden moet ongeveer één kilowatt elektriciteit opwekken. Aan de andere kant kan een grotere turbine te veel stroom produceren en mogelijk defect raken door gebrek aan wind. Bovendien kan een grotere turbine door zijn lawaai meer storend zijn voor vogels en andere dieren. EAZ Wind biedt een verscheidenheid aan kleine windmolen die in woningen worden gebruikt. Merk op dat de grootte van de generator en het vermogen dat hij produceert afhangen van het model. Bovendien moet men rekening houden met de plaats waar de turbine wordt geplaatst. Als hij op een dak staat, moet hij stevig genoeg zijn om sterke wind te verdragen. Bekijk alle opties bij EAZ Wind.https://www.eazwind.be/