Lindart
Image default
Home

De woonkamer sfeer brengen doe je zo!

Af en toe is het fijn de woonkamer volledig te vernieuwen. Een nieuwe stijl kan de sfeer volledig veranderen. Toch is het niet gemakkelijk de juiste kleuren te vinden om de gewenste stijl werkelijkheid te maken.

Vind de juiste stijl

Zonder plan zal het resultaat geen geheel plaatje worden. Daarom wordt het aangeraden van tevoren een ‘moodboard’ te maken met plaatjes van woonkamers die voldoen aan de wensen. Zo zal blijken dat de uiteindelijke samenstelling van de verschillende plaatjes vaak één soort stijl volgt.

Kies de juiste kleuren

Nu de juiste stijl gevonden is, kan de zoektocht beginnen. Zoek, aan de hand van het moodboard, de juiste kleuren uit en houd hierbij rekening met de meubels die u al bezit. Bij geverfde binnenmuren van lichte stuc, structuurverf, latex, behang, gipsplaat en hout wordt het aangeraden houtverf te gebruiken voor het mooiste resultaat. Wanneer de ondergrond vochtiger is dan gewoonlijk is het aan te bevelen beits te gebruiken als onderlaag.

Gebruik van accessoires

Van een Scandinavisch design tot een industrieel design, het is allemaal te realiseren. Ondanks dat de kleur van de muren een enorm verschil maakt, zullen accessoires de ruimte sfeer brengen. Het gebruik van gouden accessoires zullen een luxueuze uitstraling met zich meebrengen, terwijl hout juist een landelijke sfeer brengt.

Kies de juiste verlichting

Dit punt wordt vaak vergeten. In de donkere maanden is verlichting een belangrijk onderdeel van het interieur. Licht kan grote invloed hebben op de kleuren, sfeer en ruimtewerking binnenhuis. Ondanks het vaak als laatst in het interieur geplaatst wordt, beïnvloedt het ook de beginfase. De verlichting is te verdelen in drie soorten. Het accentverlichting zorgt voor een rechtstreekse lichtstraal. Hierdoor is het mogelijk een boek te lezen of een kaartje te schrijven. Het licht is ideaal voor boven een werkplek, maar ook een schilderij kan mooi uitgelicht worden dankzij een accentverlichting. Diffuus verlichting verlicht alle hoeken. Echter is dit licht erg algemeen, saai en gelijkmatig. De basis- of sfeerverlichting zorgt voor een redelijke verlichting van de kamer en brengt bovendien de meeste sfeer met zich mee.

https://www.moosefarg.nl/