Lindart
Image default
Home

Waar moet je op letten bij een bezichtiging?

Bij een bezichtiging wordt zowel de binnen- als buitenkant van een huis volledig nagekeken. Toch is het vaak, als bezichtiger, een groot vraagteken waar op gelet moet worden. Het volgende overzicht zal de bezichtiger helpen om het huis tot in de puntjes na te lopen.

Ontdek de omgeving

Naast de staat van het huis is het belangrijk ook rekening te houden met de omgeving. Zo zal een nabijgelegen speeltuintje rumoer veroorzaken en beperkt een snelweg de ontsnapping aan de drukte. Daarnaast zijn de parkeergelegenheid en de afstand naar de plaatselijke supermarkt of openbaar vervoer belangrijke punten om de focus op te leggen.

Toekomstplannen

Als er veel verhuizingen plaatsvinden rond eenzelfde locatie is de kans groot dat de gemeente plannen in de toekomst zal hebben. Op de site ruimtelijkeplannen.nl is het mogelijk van bijna elke gemeente het bestemmingsplan per buurt bekijken. Als uw buurt hier niet bij staat, is het mogelijk de website van de gemeente zelf te raadplegen. Daarnaast laten buurtkrantjes ook vaak iets los over mogelijke veranderingen voor de toekomst, hier worden vaak plannen voor de buurt in aangekondigd.

Bezichtig overdag

Zonlicht zorgt voor een bepaalde beleving in een huis. Enkel bij een bezichting die overdag plaatsvindt, is die ervaring te ervaren. Bovendien zorgt daglicht ervoor dat je eventuele nadelen van de woning gemakkelijker zichtbaar worden.

Bekijk alles

Het is vanzelfsprekend alle kamers van het huis te bekijken, maar zorg dat de andere ruimtes niet vergeten worden, zoals de schuur, de kelder, het balkon of eventueel het (dak)terras. Ook de inbouwkasten en kruipruimtes zijn prettig om gezien te hebben. De taak van de verkopende partij is om het huis in de beste staat te presenteren. De taak van de bezichtiger is om door de presentatie heen te kijken. Open daarom de deuren, ramen, draai de kranen open en spoel het toilet door.

Binnenwerk

Verder is de staat van de binnenwerk ook van belang voor in de toekomst. Zo wordt het aangeraden te vragen naar bijzonderheden rondom de dakisolatie, de huidige levensduur van de CV-ketel en de leidingen. Bekijk indien mogelijk de staat van het dak en controleer op daklekkage of kapotte dakpannen.

 

 

https://www.economy.nl