Lindart
Image default
Home

Zo decoreert u de lege muur!

Na een tijdje werd die lege, witte muur in de slaapkamer wat saai. Op Pinterest leek zo’n effen muur rust uit te stralen, maar in werkelijkheid brengt het grote irritaties met zich mee zodra ik een vlekje ontdek op de ‘rustgevende’ muur. Na een online speurtocht kwam ik tot heel wat leuke ideeën om de muur een twist te geven en ik deel ze graag!

Kleur

Op zo’n effen, witte muur is iedereen al snel uitgekeken. Ondanks de muur, na een likje verf, alsnog effen is, kan een verandering van kleur een hele andere sfeer met zich meebrengen. Wat dacht je van dennegroen, een kleur dat eigentijds en elegant is. De kleur maakt je interieur wat warmer, een beetje dramatischer, lichtjes klassiek, een beetje vintage, maar vooral heel mooi.

Wandplank

Als het mogelijk is te boren in de muur, is een wandplank de ideale opvulling. Een houten wandplank zorgt voor een stoere look, terwijl een donker gekleurde plank een strak design geeft. Let goed op of het product geleverd wordt inclusief de nodige bevestigingsmaterialen, zoals de schroeven en pluggen.

Poster / Schilderij

Natuurlijk is het gemakkelijk een lege ruimte op te vullen met kunst of een mooie foto. Hierbij kan een poster of schilderij de sfeer in huis brengen.

Meubels

De voordehand liggende oplossing is de muur opvullen door er een meubel tegenaan te zetten. Hierdoor zal een deel van de muur bedekt zijn en is het niet meer van belang de muur op te fleuren. Als er geen meubel beschikbaar is om voor de muur te plaatsen, kan de aanschaf van enkele balken ook verschil maken. Door het bevestigen van balken bij het plafond is het mogelijk hanglampen aan de balk te bevestigen die voor de muur hangen. Hierdoor brengen de lampen sfeer en zorgt het hout voor een warme uitstraling. De balken zijn de bevestigen met balkdragers of raveeldragers.

https://www.bnvtools.nl/