Lindart
Image default
Home

Deel 1: Welke soorten woningen bestaan er allemaal?

Soms wordt het onderschat hoe belangrijk een woning nou is. Het staat zelfs in de piramide van Maslow. Er zijn echter veel soorten woningen. Zo kun je denken aan een studio, appartement of tussenwoning. In deze tekst leer je meer over de soorten woningen die er bestaan. Er wordt een deel benoemd.

 

Hoekwoning, tussenwoning, vrijstaande woning en twee onder één kap

Wanneer er een eengezinswoning aan het einde van een aantal woningen ligt, is er sprake van een hoekwoning. De hoekwoning zit aan de ene kant dus vast aan een andere woning, terwijl de andere kant vrijstaand is. Aan de kant die vrijstaande is, is er sprake van extra grond. Wanneer er geen sprake is van extra grond wordt het een eindwoning genoemd. Verder heb je een tussenwoning of rijtjeshuis. Een tussenwoning is een eengezinswoning. Deze bevindt tussen twee andere huizen, want alle woningen zijn gebouwd in één rij. Deze woningen worden ook wel rijtjeshuizen genoemd. In deze tijd waar er te weinig woningen zijn voor jongeren, kan je een huis snel verkopen. Je hebt ook nog een vrijstaande woning. Deze woning staat los van andere woningen. Daardoor heb je dus geen directe buren. Ten slotte heb je twee vrijstaande woningen aan elkaar. Deze worden 2-onder-1-kap-woningen genoemd. In dit geval is één kant van elke woning dus vrijstaand.

 

Appartement, studio, penthouse en maisonnette

Een woning in een gebouw met meerdere woning, zoiets noem je een appartement. Een appartement bestaat altijd uit meerdere kamers, die verdeeld zijn over één verdieping. Er bestaat ook een studio. Dit is eigenlijk een appartement die maar één kamer heeft. Zoiets wordt vaak ook studio-appartement genoemd. Een penthouse is wat groter. Een penthouse is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Het ligt altijd op de bovenste verdieping. Vaak zijn penthouses woningen met een mooi uitzicht. Het kan zo zijn dat een penthouse meerdere verdiepingen heeft. Wanneer een appartement meerdere verdiepingen heeft spreken we van een maisonnette. Een maisonnette is een woning die meer dan één verdieping in een gebouw met meerdere woningen heeft. De voordeur komt uit op een galerij of trapportaal wat gemeenschappelijk is. Het verkopen van een kleine woning zoals een appartement of studio verloopt niet altijd vlekkeloos. Je woning zelf verkopen vereist geduld en vertrouwen.

 

http://economy.nl