Lindart
Image default
Home

Droomhuis

Ik ben een dagdromer. Op loze momentjes kijkt de ene persoon zijn Facebookfeed af op zoek naar weer een update van de kat van zijn vriend of de nieuwe hobby van zijn moeder. De ander probeert zijn ei kwijt te raken in een hopeloze groepsapp waarin iedereen door elkaar heen praat en je na een uur niet volgen minstens 90 nieuwe berichten moet teruglezen. Ik denk na over dingen die ik wil bereiken. Mijn toekomst, mijn droomvrouw, een nieuwe hobby en mijn droomhuis. Inmiddels zie ik het al redelijk voor me: een ruim opgezet landelijk huis met veel licht is een vereiste. Ook vind ik sfeer belangrijk. Geen overdreven glazen koepel met ijzeren constructies maar een huis gebaseerd op natuurlijke materialen. Mooie bakstenen, eventueel hier en daar hout verwerkt. Een rieten dak maakt het plaatje compleet.

Een rietendak wordt al sinds de middeleeuwen gebruikt. Toen der tijd waren rieten daken vooral een statussymbool. De rijkere adel bedekte zijn daken. Dit komt waarschijnlijk door de grote voordelen die het type dak op het gebied van isolatie bied. In de zomer wordt de warmte buiten gehouden waardoor het goed koel blijft in huis en in de winter kan het juist goed de warmte vasthouden. Dit scheelt een hoop stookkosten. Ook heeft een rietendak een zekere estetische waarde, het straalt veel meer sfeer uit dan een plat dak en dakpannen heeft iedereen al op zijn huis zitten. Toch is het grote nadeel de brandveiligheid. Maar als je dak door een ervaren rietdekkersbedrijf laat zetten hebben zij hier voldoende maatregelen voor:

  • met de gesloten onderconstructie (schroefdak)
  • het toepassen van een brandvertragend middel
  • het toepassen van een brand detectie systeem
  • het aanbrengen van een bliksembeveiliging
  • het aanbrengen van een vonkenvanger
  • het aanbrengen van brandwerend doek bij traditioneel dak

Zo kan je zorgeloos genieten in een droomhuis wat er dus niet alleen heel mooi uitziet, maar ook nog eens behoorlijk veilig is.

http://www.rietwerk.nl/