Lindart
Image default
Home

De plaids zijn niet meer wat ze vroeger waren… gelukkig!

Plaids waren vroeger van die geruite dekens met franjes. Je zag ze hoofdzakelijk in de auto of hooguit op de zetel. Gelukkig zijn we die tijd volledig voorbij en bestaan er ondertussen heel wat prachtige dekens.

Plaids zijn trendy en leuk!

Een plaid is zodanig ingeburgerd in ons leven, dat we niet meer zonder willen. Samen met zijn tweetjes een avondje TV kijken, een boek lezen in bed, wat napraten met vrienden op het terras op een zwoele zomeravond: dekentjes horen hierbij. Je wil met je pasgeborene gaan wandelen, je wil een extra warm laagje op je bed, of je wil gewoon die saaie zetel wat opfleuren: ook hier kan je niet zonder een plaid. Je hebt ze in zoveel verschillende uitvoeringen dat je voor elke gelegenheid wel een andere sprei vindt.

Een paar voorbeelden van welke plaid waar hoort

In de woonkamer met normale temperaturen kan in de zetel een licht wollen of zelfs een katoenen deken volstaan. Hier is het niet de bedoeling om warmte te creëren, maar het is gewoon gezellig om iets over je heen te voelen.
In de slaapkamer is het wat frisser en kan een plaid in een warmere wolsoort passender zijn. Kies bijvoorbeeld voor lamswol.
Je kan voor op het terras een heel warme wolsoort kiezen. Merino bijvoorbeeld is kwaliteitswol en beschut je tegen koudere temperaturen.
Gebruik je de deken enkel maar ter versiering, bijvoorbeeld voor een zetel in de hall, dan kan een eenvoudige katoenen deken al volstaan.

 

En dan maar combineren!

Nu komt het leukste deel: de combinatie met jouw interieur. Kies voor kleuren die overeenkomen met andere kleuren in je woonomgeving. Denk daarbij aan matten, overgordijnen, kussens, kaders en andere accessoires. Heb je een neutraal interieur met veel gebroken wit of beige, dan kan je voor vrijwel alle kleuren dekentjes kiezen. Heb je echter een interieur met uitgesproken tinten, blijf dan in dezelfde tinten voor je plaid. Een te fel afstekende sprei is echt een afknapper in huis. Denk er ook aan dat plaids tussen de kamers onderling verhuizen. Heb je in de verschillende kamers verschillende kleuren, kies dan voor neutrale tinten in je dekentjes.

Een plaid kopen: het lijkt zo eenvoudig maar het is toch wel een overdachte aankoop! Succes en vooral veel plezier ermee!

http://www.ookinhetpaars.nl/plaids