Lindart
Image default
Home

Geef je huis een nieuwe uitstraling

Het geeft een prachtige uitstraling. Het kan ook op veel daken worden toegepast. Het is dus niet alleen geschikt voor grote villa’s of losstaande huizen, het kan ook gewoon bij een bijgebouw gelegd worden. Denk hier aan een wat groter schuurtje in de achtertuin. Met riet kun je bijna alles mooi maken, maar riet leg je niet zomaar. Het is al een ouwenoud beroep.

 

Rietendaken bestaan al ontzettend lang. Vroeger was het de goedkoopste vorm van dakbedekking. Het is daarom niet zo gek dat het beroep al eeuwen oud is. Tegenwoordig is het niet zo goedkoop meer als de andere opties. Toch is het het vaak wel waard. Het bekendste voorbeeld is misschien wel een pretpark. De Efteling zijn gigantische ingang is helemaal met riet bedekt. Dit geeft een uitstraling wat geen enkel andere dakbedekking zou kunnen evenaren.

 

Maar niet elk riet is gelijk geschikt voor op je dak. Natuurlijk wil je altijd het beste en mooiste riet gebruiken. Hoewel riet op veel plekken kan groeien, het heeft slechts aan een kant water nodig om te groeien, wil je toch het liefste de riet uit Noord-Holland en of Friesland hebben. Vroeger was het riet een praktische oplossing om de woning te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Tegenwoordig hebben rieten daken een zeer hoge isolatiewaarden. Daarnaast is het net zo brandveilig als de dakpannen bedekking.

 

Het aanbrengen van een rieten dak is een grote investering. Je wilt daarom een goed rietdekkersbedrijf kiezen om dit te realiseren. Je wilt natuurlijk een rietdekker met niet alleen genoeg vaardigheid, maar ook veel kennis. Nederland kent ontzettend veel rietdekkers. Honderden. Velen zijn aangesloten bij de vakfederatie rietdekkers. De vakfederatie behartigt de belangen van de zelfstandige rietdekkers. Denk bijvoorbeeld aan het promoten van het rieten dak of het organiseren van opleidingen tot rietdekker. Zij spelen een belangrijke rol in de rietdekkers –branche.

http://www.rietwerk.nl/