Lindart
Image default
Woning en Tuin

Veilig je handen wassen tijdens corona

Was je handen ecologisch met Klok

Het zijn nog steeds bijzondere tijden door het coronavirus. Veel mensen leven in onzekerheid en we werken met z’n allen ook massaal thuis. Het gevolg van dat laatste is natuurlijk dat je ook méér gebruik maakt van alles wat er in huis is. Niet alleen op het gebied van eten, maar ook simpele dingen als de handzeep en afwas. Omdat vanuit het RIVM wordt geadviseerd ons handen wat vaker te wassen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is het niet zo gek dat onze handen wat droger aanvoelen. Gelukkig is er is daarom de Klok Original en Xtra Car afwasmiddel. Dit wasmiddel bevat de unieke ecologische Klok formulier die extra zacht is voor je handen. Zo voorkom je droge handen bij het wassen van de vaat.

Niet alleen voorkom je uitgedroogde handen, de vaat wordt ook perfect glanzend schoon. Bovendien verlaag je kans op een allergische reactie aanzienlijk. De was- en schoonmaak producten van Klok bevatten een speciaal formule dat GEEN gebruik maak van parfums en kleurstoffen. Hierdoor zijn onze producten geschikt voor de droge gevoelige huid. Ook hebben de producten het EU Ecolabel keurmerk en Asthma Allergy Nordic label. Dat betekent kort gezegd een extra keurmerk uitgevoerd door onafhankelijk dermatologen die het product bestempelen als heel veilig en allergievrij.

Samen schone handen om Corona tegen te gaan

Een goede persoonlijke hygiëne is ontzettend belangrijk en nu meer dan ooit. Door alle corona maatregelen zijn we meer dan ooit bewust van het effect van virussen en bacteriën en hoe deze zich verspreiden via contact, hoesten en niesen. Ook vanuit het RIVM wordt sterk gewezen op de voordelen van regelmatig je handen wassen met zeep. Maar waarom is dat?

Waarom regelmatig handen wassen?

Je handen zijn bij uitstek hét contactpunt van je lichaam met de buitenwereld. Immers, je raakt alles aan met je handen. Deurklink, toetsenbord, muis, handen van andere mensen, telefoon, schoenen, etc. De lijst is eindeloos. Aan het oppervlak van al deze zaken kunnen bacteriën en virussen zitten die je ziek kunnen maken. Onbewust raak je bijvoorbeeld je gezicht aan met je handen en dat is voor een virus een makkelijke manier om je lichaam binnen te treden. Door je handen regelmatig te wassen met zeep maak je de kans stukken kleiner dat je jezelf of je omgeving besmet. Ook is het een super eenvoudige manier om virussen te bestrijden omdat virussen niet tegen zeep kunnen.

Wat is zeep?

Zeep ontstaat uit mineralen die ontstaan uit vetzuren, zeep ontstaat als het ware door deze vetten te verzepen met loog. Loog is een restproduct van chloor. Zeep is in wezen dus best een ‘agressief’ product in die zin dat het alle bacteriën en virussen doodt, dus ook de goede. Dus door je handen heel vaak te wassen, verliezen deze hun natuurlijke vettige beschermlaag en daarom voelen je handen droog aan. Daarom is het wassen met Klok Xtra care neutrale afwasmiddel een aanrader in tijden wanneer je je handen vaak wast.

Waar kan ik de eco natuurlijke zeep van Klok kopen?

Klok afwasmiddelen zijn verkrijgbaar bij de supermarkt en online via onze ww.klok-eco.nl/bestel-online. In onze webshop vind je onder andere een Flacon Klok Original 500 ml en de Klok Xtra Care 500 ml en 1000 ml. Met het doseringsadvies kun je met één flacon à 500 ml tot honderd keer afwassen. Klok natuurlijk zeep bevat 0% parfum en 0% kleurstof.

https://www.klok-eco.nl/