Lindart
Image default
Home

Wat eten we vandaag? Hamburger van de barbecue

Bijna elke avond is het weer hetzelfde liedje, je moet nog gaan bedenken wat je vandaag gaat eten. Nu is het klaarmaken van een maaltijd van de barbecue wellicht niet het eerste wat bij je naar boven komt, maar in deze blog geven we een aantal handige tips mee zodat jij dit wel uit móet proberen!

Bij het barbecueën is een goede voorbereiding het halve werk

Wanneer je van plan bent te gaan barbecueën doe je er verstandig aan dit van te voren goed voor te bereiden, zo voorkom je dat je op het laatste moment nog allemaal dingen uit de supermarkt moet gaan halen. Heb je een houtskool barbecue? Haal dan voldoende kolen in huis. Bij een gasbarbecue is dit natuurlijk niet van toepassing, maar voor deze bbq moet je zorgen dat je voldoende gas in huis hebt. Als je ‘s avonds laat pas begint met alles te bedenken en je komt erachter dat je wat bent vergeten, is het lastig om nog ergens een gasfles vandaan te toveren. Net als je ‘normaal’ gaat koken, moet je van te voren bedenken hoeveel mensen er mee gaan eten. Maak een lijstje van wat je nodig hebt.

Hoe bereid je de perfecte hamburger op de barbecue?

Een van de simpelste gerechten van de barbecue is de klassieker: De Hamburger. Het grote geheim achter een lekker hamburgertje, begint bij de basis: het vlees!

Tip 1: Begin bij de basis: Ga naar je lokale slager en vraag naar geschikt gehakt en kruiden voor het bereiden van een hamburger. Je kunt hamburgers ook kant en klaar kopen, echter kost het ook niet zoveel moeite om zelf een balletje te maken van gehakt met kruiden en groenten om deze vervolgens in een hamburger vorm te pletten.

Tip 2: Maak een kuiltje van circa 4 cm doorsnee: Maak een kuiltje in midden zodat je een gelijke hamburger krijgt bij het grillen.

Tip 3: Leg ze een paar in de koelkast voor extra stevigheid: Een hamburger wordt steviger wanneer je ze een paar uurtjes in de koelkast laat liggen, hierdoor vallen ze minder snel uit elkaar op de bbq.

Tip 4: De perfecte grill temperatuur: De perfecte temperatuur voor het grillen van een hamburger op de barbecue is 200 graden, misschien verstandig om een thermometer te gebruiken.

Tip 5: Gebruik geen deksel: Gebruik geen deksel als je een lekker krokant korstje wilt en gaar je hamburger gelijkmatig gaar door regelmatig te keren.

Tip 6: Haast je niet: Je kent het vast wel, je hebt honger en van binnen is je hamburger nog niet gaar dus begin je er maar op te duwen.. Doe dit niet! Hierodoor gaan de sappen uit het vlees en dat is juist de smaakmaker van je hamburger. Heb geduld en het komt helemaal goed.

https://www.fonteyn.nl/buitenkeuken/