Lindart
Image default
Home

Dakisolatie tegen energieverspilling

Niemand wil graag zijn/haar energie verspillen. Maar hoe kun je dit nou het beste tegengaan? Een van deze manieren is door goede isolatie. Je kunt je vloer isoleren, je ramen en muren, maar ook het dak kun je laten isoleren. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar je dak laten isoleren is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt. Ongeveer 50% a 60% van de warmte gaat verloren via dak beplating wanneer deze niet goed geïsoleerd is. Het is daarom ook zeker geen slecht idee om je dakplaten goed te laten isoleren zodat je deze verspilling kunt voor zijn.

Nieuwbouw of renovatie?

Voor zowel nieuwbouw als een renovatie woning is dakisolatie een goed idee. Wanneer je huis nieuwbouw is kan het zijn dat je huis al dakisolatie heeft, maar wanneer dit niet het geval is, is het verstandig om hier toch nog eens naar te kijken. Isolatieplaten dak levert je namelijk erg veel voordeel op, zodat je verspilling tegen kunt gaan.

Maar ook voor een wat ouder huis kan een isolatielaag voor de dak beplating een uitkomst zijn. Wanneer je een huis gaat renoveren, is dakisolatie zeker een aanrader. Welke daken kunnen geïsoleerd worden?

Je hebt allerlei verschillende dak types, die allemaal een andere aanpak nodig hebben betreft dakisolatie. Zo heb je bijvoorbeeld een plat dak en een hellend dak. Beide daken kunnen geïsoleerd worden, alleen hebben deze net even een andere aanpak, toepassing en bevestiging nodig.

Prijzen van dakisolatie

Makkelijk gezegd: dakisolatie is niet spot goedkoop. Je kunt het daarom ook beter zien als een investering. Wanneer je je dak laat isoleren, zal die aanzienlijk te merken zijn in de energierekening. Ongeveer 50 tot 60% van de warmte wordt verspilt door slechte isolatie in het dak. Om dit dus te voorkomen is het heel verstandig om te investeren in goede dakisolatie. Dit zal later aanzienlijk veel geld besparen.

http://bucon.nl/dakisolatieplaten