Lindart
Image default
Home

Wat kunt u doen bij waterschade?

Een waterschade in huis is een van de naarste dingen die u thuis kan overkomen. De eerste vragen die opkomen zijn: “Waar komt het vandaan” en “Hoe kan ik het stoppen”. Een stel cruciale vragen om schade te beperken. De reden dat waterschade zo vervelend is, is omdat het overal intrekt. Water komt in ieder gaatje en kiertje en het duurt lang voordat het is opgedroogd omdat het in uw spullen trekt, bijvoorbeeld in het hout van uw meubels en vloer.

 

Waterschade in uw laminaat of houten vloer

Waterschade aan het laminaat is misschien wel de grootste schade die water in uw woning kan veroorzaken. Wanneer u de vloer helemaal hebt opgedroogd kan het na een paar uur gebeuren dat uw vloer helemaal opbolt en zelfs tot zover dat het hout van de vloer kapot wordt getrokken. De gevolgen zijn ingrijpend en zo ook de kosten voor het herstel van uw prachtig laminaat. Laminaat kan wel tegen een beetje water want het moet ook wel eens gedweild worden maar te veel water gaat echt niet goed. Ditzelfde geldt natuurlijk ook wanneer u een echte houten vloer hebt. Er zit soms wel een laagje bescherming overheen, maar te veel water zal uw vloer toch kunnen vernielen.

 

Hoe kan waterschade ontstaan?

U kunt denken aan aan geknapte leidingen in uw woning of het lekken van de vulslang van uw CV. De badkamer die op de bovenverdieping water lekt door uw plafond of lekkage bij uw (boven)buren waarvan u ook de gevolgen merkt. Natuurlijk mogen we daklekkage aan uw woning niet vergeten.  U leest het al, er zijn tal van oorzaken op te noemen. Zelfs een relatief klein brand kan voor flink wat waterschade zorgen wanneer de brand geblust wordt door de brandweer. Men denkt meestal dat er dan alleen sprake is van brandschade maar schade door het bluswater komt er dan ook nog bij kijken.

 

Waterschade en uw verzekering

Gelukkig, u heeft een inboedelverzekering afgesloten! Dit betekent dat u zo weer een nieuwe vloer kunt krijgen! Of toch niet? Helaas krijgt u te maken met de dagwaarde van uw vloer. Er is namelijk sprake van een afschrijving waardoor uw vloer naar mate van tijd minder waard wordt. Dit betekent dat u (lang) niet het bedrag ontvangt dat u voor de vloer hebt betaald. Het resterende bedrag dient u dan voor eigen rekening te nemen.  

 

 

Het kan ook voorkomen dat u ondanks de dagwaarde, niet de juiste vergoeding ontvangt voor uw vloer of soms zelfs helemaal geen vergoeding vanwege de oorzaak van de schade. Dit is erg vervelend en u heeft in dat geval extra hulp hard nodig. Waar haalt u deze hulp vandaan en hoe moet u dat betalen? Deze vraag laten wij niet onbeantwoord. U kunt namelijk contra expertise inschakelen. Deze expertise zorgt ervoor dat u uw recht kunt halen. Het is kosteloos om een contra expert in te schakelen, dus maak er zeker gebruik van!

 

Weten wat u moet doen

In geval van waterschade weet u dat u de verzekeraar moet bellen, maar als u er met hen vervolgens niet uit komt dan kunt u ook met Schadeoplossing Nederland B.V. bellen om extra expertise in te schakelen welke ook nog eens kosteloos is! Wij hopen natuurlijk dat u nooit zoiets meemaakt maar het is altijd goed van te voren te weten wat u moet doen!

https://schadeoplossing.nl/waterschade