Lindart
Image default
Home

Een moestuin aanleggen in stappen

Het hebben van een moestuin is hip, en gewild bij veel mensen. Moeilijk hoeft het niet te zijn, mits je de juiste keuzes maakt en je verdiept in het aanleggen van een moestuin. Hieronder wat tips om op te letten wanneer je van plan bent om een moestuin aan te leggen.

Kies het juiste moment

Het beste moment voor het aanleggen van een moestuin, is in het voorjaar en vooral na de vorstperiode. Dan komt de volgende keuze: het zaaien van zaden of het planten van jonge plantjes? Voor het resultaat maakt het niets uit, maar zaaien vergt meer geduld en duurt langer. Daarnaast vind je op de potjes van de plantjes precieze informatie over wanneer je welke plantjes moet planten en onderhouden. Zaaien kan natuurlijk meteen in de tuin zelf, maar je kunt bijvoorbeeld in februari ook al beginnen met voorzaaien in een speciaal bakje. Rond april zijn ze klaar om te verplaatsen naar buiten.

Het aanleggen van je moestuin

Kies een tactische plek voor je moestuin, het liefst een locatie met een halve dag zon, en een beschutte ligging. Bijvoorbeeld naast vlonder planken. Locatie gekozen? Zorg dan dat de grond egaal is en verwijder onkruid zo veel mogelijk. Wanneer de grond egaal is, bedek je de bovenste 10 centimeter van je moestuin met (biologische) potgrond, speciaal voor moestuinen. Bedenk vervolgens goed welke soort groente of fruit je waar wil zaaien of planten. Deel je tuin bijvoorbeeld op in vier vlakken, en plaats de verschillende soorten gewassen zoveel mogelijk bij elkaar. Dit omdat elke groep zijn eigen voedingsstoffen verbruikt. Wil je een grote moestuin aanleggen? Dan is een schets maken voor het aanleggen bijvoorbeeld verstandig. Hierop houd je tevens overzicht wat waar groeit. Staat alles er in? Onderhoud je tuin daarna goed voor het beste resultaat. Verwijder onkruid regelmatig en geef je tuin voldoende water. Last van ongedierte? Gebruik dan (biologische) beschermingsmiddelen.

https://www.hardhoutdiscount.nl/vlonderplanken