Lindart
Image default
Home

Een rieten dak, de droom van ieder huis

Iedereen kent het wel en iedereen heeft het wel eens gezien, een rietendak. Dit geeft een prachtige en chique uitstraling aan een huis en het zorgt altijd voor mooi en positieve reacties. Het is al een eeuwenoude manier van dak bekleding waar dus al de nodige geschiedenis aan vast hangt.

De rieten daken worden gemaakt van een speciaal soort riet, want niet al het riet is geschikt om als dakbedekking te dienen. Zoals gezegd is rietbedekking een eeuwenoude manier van dakbedekking, vroeger werd het heel vaak gebruikt op huizen, omdat het toen erg goedkoop was en voordeliger was als bijvoorbeeld dakpannen. Tegenwoordig is het aanbrengen van een rieten dak erg duur en nu wordt het dan ook aangebracht bij een duurder segment huizen. Veel mensen vragen zich af hoe lang gaat een rieten dak mee, dat verscheelt natuurlijk heel erg qua klimaat want het ene klimaat is beter dan het andere klimaat. Over het algemeen zien we dat rietendaken nagenoeg 20 jaar mee gaan en daarna aan vervanging toe zijn. ook vergt zo’n rieten dak de nodige onderhoud en is het natuurlijk niet voor ieder huis gepast en geschikt. Op het platteland zien we dit soort daken wel het meest terugkomen op mooie grote boerderijen. Natuurlijk blijft het brandgevaar wel altijd vast kleven aan dit soort fantastische daken, er moet echt opgelet worden met kachels, schoorstenen en andere open vuren in de buurt van dit soort daken want het kan snel heel fout gaan.

Het is een echt professioneel vakmanschap wat niet door iedereen gedaan en aangelegd kan worden. De beste vakmannen in deze branche hebben al jaren ervaring op het gebied van dakbedekking en kennen de slagen van de zweep. Er zijn niet veel bedrijven actief op deze markt in Nederland, simpelweg omdat het echt een vak is met jarenlange ervaring en alleen de beste kunnen blijven bestaan, veel nieuwe bedrijven redden het dan ook vaak niet.

 

 

http://www.verzorgingslokaal.nl/