Lindart
Image default
Home

Slapen en spieren

Slapen is goed voor je, en je hebt het nodig. Er wordt allerlei informatie verwerkt tijdens je slaap die je die dag tot je hebt gekregen. Maar er gebeurt ook veel met je lichaam. Zo hoor je vaak dat (top)sporters veel slapen. Groot gelijk hebben zij! Vaak korte nachten slapen is slecht voor je gezondheid, maar het is ook slecht voor je spieren. Er gaan zelfs spieren verloren door veel korte nachten.

Popeye krijgt gigantisch gespierde armen van spinazie, nu is dit natuurlijk een stripfiguur. Maar slaap doet dat wel met ons. Tijdens je slaap herstellen de spieren van de inspanningen die zij die dag hebben gedaan. Tijdens je diepe slaap verlammen je spieren zelfs. Voor de gene die veel sporten en veel spiermassa kweken is het dus van uiterst belang dat zij genoeg slapen. Voor de perfecte verhouding moet je ongeveer 7 tot 8 uur in een nacht slapen. Zo herstellen je spieren zich het beste, en behoud je meer spieren en gaat er vet massa verloren.

Om een goede slaap te bevorderen is het van belang dat je op een goed matras slaapt. Sommige matrassen zijn heel hard, en de andere is weer te zacht. Het zal duidelijk zijn dat geen van beiden goed is. Wanneer het matras te zacht is geeft het te weinig steun aan het lichaam. Is het matras te hard, kan het lichaam niet goed ontspannen. Bij beide matrassen is het lastig om een goede en juiste slaaphouding te vinden. Op je rug slapen is namelijk het beste. Wanneer je lichaam in deze positie ligt kan het zich het beste ontspannen. In deze houding liggen de ruggenwervels ook het beste. Wanneer je op je zij slaapt, zijn deze wervels gebogen en liggen deze niet in de juiste natuurlijke houding. Dit kan er voor zorgen dat je in de ochtend wakker word met rugpijn. Maar ook op je buik slapen is niet al te best, ook al vinden veel mensen deze houding heel fijn. Je licht niet op je longen en je kan lekker adem halen. Maar ook deze positie is slecht voor de rug. Vooral voor mensen die al een holle rug hebben. De rug word nog holler door dat de druk naar beneden groter is.

Om dus een juiste verhouding te krijgen tussen een hard en zacht matras is het van belang dat je weet op wat je slaapt. Test daarom ook altijd een matras uit, koop het niet zo maar klakkeloos op het internet. Van even liggen in de winkel kun je natuurlijk ook niet weten of dit matras de juiste is. Daarom geven vele bedrijven tegenwoordig een proeftijd. In deze proeftijd kun je rustig thuis slapen op het matras. Mocht het matras toch niet de juiste zijn, kun je er altijd nog voor kiezen om een ander matras te kopen. Let er op, matrassen hebben vaak veel verschillende maten. Zo heb je een matras 120×200, 140×200 en 160×200 deze maten zijn de meest voorkomende maten.

http://www.just-dream.nl