Lindart
Image default
Mode en Kleding

Waarom je zou moeten kiezen voor een lange regenjas

Waarom je zou moeten kiezen voor een lange regenjas

Er is niets erger dan in een plotselinge regenbui terecht te komen zonder paraplu of regenjas. Als u zich vaak in deze situatie bevindt, is het misschien tijd om te investeren in een goede regenjas. De belangrijkste factor bij het kiezen van een regenjas dames is de lengte. Een jas die onder uw knieën valt, biedt de meeste bescherming tegen de regen. Kies daarnaast voor een jas van waterdicht materiaal. Een jas met een capuchon is ook een goede keuze, omdat die uw hoofd en haar droog houdt. Met een beetje onderzoek kunt u de perfecte regenjas vinden die u het hele seizoen droog houdt.

 

Het verschil ten opzichte van een korte regenjas

Een lange regenjas biedt weliswaar meer bedekking, maar kan ook volumineus en warm zijn, waardoor hij bij warm weer niet prettig zit. Een kortere regenjas die eindigt bij de taille is een betere keuze voor wie het niet erg vindt om een beetje nat te worden. Deze jassen zijn doorgaans lichter en beter ademend, waardoor ze ideaal zijn voor warmer weer. Bovendien zijn ze meestal minder duur dan hun lange tegenhangers. Dus als u op zoek bent naar een comfortabelere optie om te dragen in de lente- en zomermaanden, ga dan voor een kortere regenjas.

 

Waarvoor gebruik je de jas allemaal?

Bij het kiezen van een regenjas kind is het belangrijk rekening te houden met de andere activiteiten die u gaat doen terwijl u hem draagt. Als u van plan bent te gaan wandelen of hardlopen, wilt u iets lichts en ademends dat u niet te zwaar of te warm maakt. Aan de andere kant, als u gewoon op zoek bent naar een jas om in de stad te dragen, kunt u zich veroorloven om te gaan met een zwaardere, meer waterdichte optie. Wat uw behoeften ook zijn, er is zeker een regenjas heren die perfect bij u past. Wel is het aan te raden om voor jezelf eerst eens te noteren wanneer je de jas verwacht te dragen. Stel dat je er bijvoorbeeld ook mee wilt kunnen hardlopen, dan is het niet aan te raden om te kiezen voor een lange regenjas tot over je knieën. Dan is juist een korte variant beter.

 

De stijl van de jas

Er zijn veel verschillende stijlen regenjassen om uit te kiezen, elk met zijn eigen voordelen. Trenchcoats zijn een klassieke stijl die zowel stijlvol als functioneel is. Ze zijn meestal gemaakt van een waterdichte stof, zoals gabardine, en hebben een uitneembare voering voor extra warmte. Parka’s zijn een andere populaire optie, vooral voor koud weer. Ze zijn meestal langer dan trenchcoats en hebben een capuchon om hoofd en gezicht tegen de elementen te beschermen. Poncho’s zijn een meer casual optie die gemakkelijk over elke outfit kan worden aangetrokken. Ze zijn meestal gemaakt van een lichte stof, zoals nylon, en hebben een grote capuchon die maximale bescherming biedt tegen de regen. Welke stijl regenjas u ook kiest, u kunt er zeker van zijn dat u droog en comfortabel blijft bij nat weer.