Lindart
Image default
Home

De tafellamp als stijlobject.

Elk huis heeft zijn eigen karakter. Met wat eenvoudige toepassingen is een huis zo in te richten naar je smaak, dat het al gauw een bepaalde uitstraling heeft. Elk element heeft effect. Veel meubels achterwege laten creëert ruimte, gebruik van handwerkmeubels voor een landelijke sfeer, onbewerkte muren en materialen voor de industriële look. Maar er is een onderdeel dat uitermate belangrijk is voor elke stijl. Licht. Belichting in huis zorgt voor sfeer. Je kunt bepaalde meubels of elementen extra aandacht geven door er een spot op te zetten of je kunt middels slim gemonteerde lichten een ruimte dieper maken. Een functionele oplossing, maar tevens een sfeerverhogend element zijn tafellampen. Een onderschat detail in het interieur. Tegenwoordig bestaat er een scala aan uitvoeringen die het interieur in hoge mate beïnvloeden.

Stijlen tafellampen

Welke woonstijl je ook hanteert, een tafel lamp is onontbeerlijk. Of deze nu dient als lichtbron op kantoor, leeslicht op het nachtkastje of daadwerkelijk als functionele tafel lamp op een tafel of bureau; er is een breed aanbod van lampen voor ieder budget. Er zijn design lampen en conventionele modellen die een praktisch doel dienen. Er zijn retro-lampen met een vintage jaren 70 look, er zijn lantaarn-uitvoeringen, lampen in houtuitvoering, gestripte lampen, stoere scheepslantaarn-lampen, lampen met kap in verschillende kleuren en groottes, lampen met een flexibele hals of met een clip om aan tafel te bevestigen, figuur-lampen in de wildste vormen, natuurlijke vormen, art-deco lampen, Oosterse lampen, lampen bewerkt of bestaand uit glas, klassieke uitvoeringen, transparant, uitklapbaar zoals een boek, kantelbare lampen en een moderne touch tafellamp.

 

Elk exemplaar is uniek en het is haast niet voor te stellen dat er geen lamp zou zijn die in je interieur zou passen. Ook de materialen kunnen volledig aansluiten bij je woonstijl. Er zijn uitvoeringen die uit kristalglas bestaan, uit aluminium, chroom, metaal, hout, koper, marmer, kunststof, rvs en katoen of stof.

Plaatsing van de lamp

Uiteraard heeft de lamp een functie: licht. Het is dus praktisch voor het lezen of het (thuis)werken. Tafellampen hoeven niet enkel op tafels te staan. Op de vloer kan het licht goed tot zijn recht komen en een bepaalde sfeer creëren. Tevens kunnen zo details in het interieur belicht worden, zoals een foto, schilderij of een gekleurde muur. Een tafel lamp kan ook als leeslampje op het nachtkastje dienen, of als licht voor de kinderspeelkamer. Op een dressoir of bijzettafel komt de lamp ook tot zijn recht. Tevens kan een uniek vormgegeven lamp een echte eye-catcher zijn. Zelfs op de werkplek of het kantoor.

Tafel lamp & werken

Woontrend of niet, licht zal altijd nodig zijn. Zo ook tijdens het werk. Een tafellamp op kantoor is een echte aanrader. Niet alleen is het een designobject, het kan ook de presentatie van het kantoor verhogen. Transparante lampen met een strakke, moderne uitstraling, of juist de kunstzinnige, originele uitvoeringen die blijven inspireren. Een tafel lamp op kantoor is ideaal: functioneel en stijlvol. Directlampen.nl heeft een uitgebreid assortiment aan tafellampen!

https://www.directlampen.nl/tafellampen