Lindart
Image default
Home

Ongeluk zit in een kleine hoekje

Een ongelukje zit maar in een klein hoekje. Zowel op werk als thuis is het goed om te weten wat je moet doen bij een ongelukje. Vaak zijn mensen heel warrig en in paniek en weten ze niet zo goed hoe ze moeten reageren. Het komt namelijk best eens voor dat mensen verstijven en paniekerig reageren. Het is daarom heel belangrijk om goed na te denken over mogelijke reacties op ongelukjes en hoe je hier het beste op kunt reageren.

Op werk is het verplicht dat je als werkgever nadenkt over de veiligheid van je werknemers. Het is belangrijk dat een werknemer die voor zijn haar werknemers kan waarborgen. Het is namelijk wettelijk verplicht om voor een werkgever om dit te doen. Dit kan door middel van een Bhv training. Door een BHV training wordt je opgeleid om eerste hulp te kunnen verlenen. Vaak bestaat een dergelijk BHV training uit verschillende trainingen en examens. Voor een Bhv training heb je een Bhv trainingsset. Een Bhv trainingsset bestaat uit verschillende trainingen en gerolde snelverband, windsel, wattenrol en doek. Door de trainingen uit te voeren kun je uiteindelijk de ook een bhv examen afleggen.

Ook in huis is het belangrijk om een veilige leefomgeving te creëren waarbij je goed kunt reageren op ongelukken. Het is daarom ook goed om een verbandkoffer in huis te hebben. Nog belangrijker is om niet te vergeten waar deze ligt. Het komt wellicht niet vaak voor dat de verbanddoos wordt gebruikt waardoor je vergeet waar die precies zit. Zet het dus op een vast plek. Daarnaast is het belangrijk om ook uw kinderen goed te attenderen op wat zij moeten doen wanneer er een ongeluk gebeurd. Dat zij bewust zijn van hoe zij bijvoorbeeld om hulp kunnen roepen wanneer u dat zelf niet kunt. Wees dus te alle tijden goed voorbereid.

https://www.schoens-safety.nl