Lindart
Image default
Home

Dozenhal België: voor al uw formaten kartonnen dozen

Bij de Dozenhal in België kunt u terecht voor meer dan 2500 verschillende formaten dozen. Ontdek onze grote voorraad kartonnen dozen in allerlei soorten en maten. Bestelt u vandaag? Dan is het mogelijk dat wij uw bestelling de volgende dag leveren. 

Hoe zit dat dan met het milieu?

Vaak hoort u dat karton slecht is voor het milieu, maar wist u dat als u de goede kartonnen doos heeft, dit juist een heel milieubewuste keuze is? Voor het maken van karton wordt er voor het grootste gedeelte gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Wel 80% van het gebruikte karton is gerecycled. Dit is echter pas het topje van de ijsberg. Een stuk karton kan namelijk tot wel vijf keer gerecycled. Uiteindelijk worden de vezels te kort en is het enige wat overblijft stof. De 20% dat niet van gerecycled materiaal komt, wordt gewonnen uit bomen uit Scandinavië. Voor iedere boom die wordt gekapt, worden er twee nieuwe bomen gepland. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de handel.

Minder restmateriaal

Veel leveranciers gebruiken dozen die te groot zijn voor het product dat ze verzenden. Vaak zijn de dozen op maat al op en wordt de volgende doos in het rijtje gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er veel meer gebruik wordt gemaakt van opvulmaterialen, om het product in de doos te beschermen. Deze opvulmaterialen zijn vaak van plastic, dit is minder goed voor het milieu. Daarnaast is er door al die grote dozen minder plek voor andere pakketten tijdens het transport. Dit leidt ertoe dat er vaker moet worden gereden om alle pakketten te bezorgen, waardoor de CO2 uitstoot groter is. Standaard dozen passen niet bij verantwoord ondernemen, kijk daarom altijd naar het juiste formaat. 

Het juiste formaat bij de Dozenhal in België

Het juiste formaat kartonnen doos vind u bij de Dozenhal in België. Hier bestelt u voordelig kartonnen dozen op maat. Deze dozen zijn in ieder formaat leverbaar, met of zonder bedrukking. Wij beschikken over een standaard voorraad van 7000 pallets met dozen met daarin de keuze uit ruim 2500 formaten. Zit daar toch niet het juiste formaat voor uw product bij, dan maken wij elk type doos op bestelling. Zo draagt u met een passende doos ook bij een beter milieu!