Lindart
Image default
Home

Een moestuin voor beginners

Een moestuin aanleggen is niet voor iedereen geschikt. De groentekeuze is dan ook lastig, en wanneer je de verkeerde groente kiest zal je moestuin veel onderhoud vragen. De lol is er dan snel vanaf, en de opbrengt zal tegenvallen. Daarom hieronder soorten groente die je zonder al teveel moeite het gewenste resultaat opleveren. Houd er echter wel rekening mee dat niet alle planten voor iedereen geschikt zijn, zo heeft de ene plant meer ruimte nodig dan de ander. Een moestuin beginnen kan wel wanneer je minder ruimte hebt, bijvoorbeeld op je balkon. Mooier is het nog in combinatie met vlonderplanken in je tuin.

 

Pompoenplant

De pompoen is een vrij grote plant, en dus niet geschikt als je maar weinig ruimte hebt. Het voordeel van deze groente is dat je hem prima kan planten tussen andere groente. Dit zorgt er tevens voor dat onkruid geen kans krijgt. Daarnaast geeft hij gemakkelijk vruchten af.

 

Courgetteplant

De courgetteplant is wel geschikt voor mensen met wat minder ruimte, en zeker voor mensen die van tuinieren geen kaas hebben gegeten. Eén plant levert namelijk al een flink aantal courgettes op, en de grote bladeren zorgen ervoor dat er schaduw ontstaat en hier geen onkruid kan groeien.

 

Bonen

Een bonenplant is ook geschikt voor de mensen die kleiner behuisd zijn. De boon vraagt weinig onderhoud, en hoeft niet bijgehouden te worden. Overal waar ze langs kunnen groeien, groeien ze. Een stuk kippengaas is daarom een goed idee wanneer je van plant bent bonen te gaan verbouwen. Zorg er echter wel voor dat dit een stevig stuk gaas is, er kan namelijk wel wat gewicht aan kan hangen. Hoeveel de oogst bedraagt is afhankelijk van het soort bonen dat je verbouwt, en hoeveel je zelf gaat oogsten. Hoe meer je zelf oogst, hoe meer de plant aan gaat maken. Het extra percentage stikstof dat hiermee in de grond geproduceerd wordt is ook voor de andere planten voordelig.

https://www.hardhoutdiscount.nl/vlonderplanken