Lindart
Image default
Home

Slotenmaker die uw huis beveiligd met het beste cilinderslot

Slotenmaker die uw huis beveiligd met het beste cilinderslot

In dit artikel komt u erachter wat een cilinderslot is en hoe wij als slotenmaker deze voor u vervangen.

Wat is een cilinderslot?

Als we het over een cilinderslot hebben, hebben we het over een insteekslot of oplegslot. De aandrijving van dit slot is op basis van een cilinder. Hierbij is de cilinder een onderdeel van waar de sleutel in gaat. Dit slot wordt het meeste gebruikt in de wereld. Huizen, panden, fietsen, auto’s en tal van andere waardevolle spullen worden beveiligd met dit slot.

Adviezen om uw cilindersloten te vervangen.

In het vervolg van dit artikel leest u hoe wij als slotenmaker uw cilindersloten vervangen. Ten eerste is het van belang dat de afmetingen van het nieuwe slot perfect overeenkomen met de maten van het oude slot.

Vervang het hele slot

Als u een oplegslot heeft met een vaste cilinder, is het erg belangrijk dat het hele cilinderslot wordt vervangen door een slotenmaker. Waarom? Omdat dit een geheel is. U kunt niet losse onderdelen gaan vervangen. Hoe we dit aanpakken? Allereerst verwijderen we de oude schroeven aan de voorkant en de zijkant van de deur. Hierna trekken we het slot eruit.

Het nieuwe slot laten plaatsen door een slotenmaker

Vervolgens pakt een slotenmaker het nieuwe oplegslot en plaatsen we deze in de deur. Het kan voorkomen dat het nieuwe slot een iets andere maat heeft. Wat we dan doen is met een beitel wat hout wegsteken. Hier zijn we uitermate voorzichtig mee. Als er teveel hout wordt weggestoken heeft u ruimte tussen uw slot en deur. Als er te weinig hout wordt weggehaald past het slot niet. Als we hier klaar mee zijn past het slot precies in de deur.

De dagschoot en nachtschoot

Na deze stappen te hebben uitgevoerd zal een slotenmaker controleren of de dag- en nachtschoot van uw nieuwe cilinderslot in de bestaande slot valt. Meestal komen de maten overeen en hoeven deze niet vervangen te worden. Het kan ook voorkomen dat u een oplegslot heeft bestaande uit een losse cilinder. In dit geval kan de bestaande slotkast worden gebruikt, enkel de losse cilinder dient in dit geval vervangen te worden. Hiervoor draaien we de schroeven aan de binnenkant en aan de zijkant lost. Daarna verwijderen we de slotkast en schrijven we de cilinderplaat los. Hierna trekken we de cilinder samen met de sierring uit uw deur. Volgende stap is de controle. Alles moet goed passen. Anders pakken we weer de beitel om wat hout weg te steken.

De laatste stappen door een slotenmaker

Na deze stap pakt een slotenmaker de nieuwe cilinder en steken we deze samen met de sierring door het boorgat. Dit gat zal in in de deur. Hierna nemen we de cilinderplaat en schroeven we deze vast aan de binnenkant van de deur. Hierna pakken we de slotkast en schuiven we deze over de uitstekende cilinderlip heen. We zien direct hoeveel de lip moet worden ingekort. Hiervoor maken we kerfjes zodat het zagen iets eenvoudiger wordt. Dan halen we de slotkast weg en zagen we de cilinders af met een ijzerzaag. De slotkast kan het beste worden gemonteerd met twee schroeven. Als dit klaar is controleren we of het slot goed werkt en zetten we hem vast aan de deur. Mocht u een insteekslot hebben met een losse profielcilinder, dan draaien we eerst het slot open zodat de vergrendelingspin naar beneden wijst. Het kan zijn dat u anti-inbraakslotplaten heeft, deze verwijdert een slotenmaker  tijdig.

Meer informatie?

Vraag het een Slotenmaker van ons bureau.

 

http://www.topslotenmaker.be/