Lindart
Image default
Home

Hoe slaap jij? En wat zegt het over je?

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: een goed matras is cruciaal voor het bed. Een matras is een cruciaal onderdeel van het bed en daarmee ook van een goede nachtrust. Zonder geschikt matras is het moeilijk om op lange termijn een goede nachtrust te hebben. Maar daarmee is het niet af. Het complete plaatje van een adequate boxspring, een goed matras en een prettig dekbed zorgt uiteindelijke voor de gewenste nachtrust. Bij het kiezen van een bed wordt nog te vaak alleen aandacht besteed aan het bed zelf. We helpen graag met een aantal handige richtlijnen.

Het juiste dekbed kiezen is niet altijd even makkelijk. Er moet namelijk aan verschillende factoren, zoals de omvang, vulling, gewicht en warmte. Niet alleen de buitenkant is daarbij belangrijk, maar vooral ook de binnenkant. De binnenzijde en de functionaliteit van dekbedden kan op basis van de volgende richtlijnen worden beoordeeld:

Vulling

Dons, wol of synthetisch? Of heb je te kampen met bepaalde allergieën? Zorg dan dat je goed wordt geadviseerd over de samenstelling. Zo is het bijvoorbeeld zaak om de hoeveelheid dons op te nemen in de productomschrijving. Dat geldt overigens ook voor holle of gesloten synthetische vezels.  Laat je dan goed informeren over de samenstelling van de betreffende vulling. Zo is de donsgehalte bijvoorbeeld verplicht om te vermelden in te productomschrijving. Hetzelfde geldt eigenlijk voor holle of gesloten synthetische vezels.

Afmetingen

Welk formaat dekbed past bij jouw bed en matras? Hiermee is het vooral belangrijk dat het dekbed niet veel verschuift en daarmee de nachtrust verstoort. Als het dekbed niet goed past bij het formaat van het bed dan kan dit een negatief effect hebben op het slaapproces. Vooral als het bed wordt gedeeld met een partner.

Gewicht

De één vindt een zwaar dekbed fijn, de ander een luchtig dekbed. Ook als het bed gedeeld wordt is het om samen te bepalen hoe zwaar of licht het dekbed dient te zijn.

Warmte-isolatie

Heb je het snel warm? Of juist koud? Je lichamelijke kenmerken zijn hierbij belangrijk. De één houdt veel warme vast en geeft de voorkeur aan een koud dekbed, terwijl de ander het tegenovergestelde heeft. Een eventuele tussenoplossing is het vierseizoenen dekbed. Daarnaast spelen ook het type kamer en de isolatie een rol. Slaap je in een koude slaapkamer? Of een kamer met een goede isolatie?

» Meer weten over een goed dekbed? Kom eens langs in onze Boxspringfabriek en laat je gericht adviseren.

https://www.boxspringfabriek.nl