Lindart
Image default
Home

Houtworm in je meubels? Zo behandel je het

Woon je in een wat oudere woning? Dan is de kans groot dat je op een gegeven moment te maken krijgt met houtwormen. Dit zijn kleine beestjes die in het hout zitten en dit langzaamaan opeten. Je zou het misschien niet verwachten maar deze kleine beestjes kunnen voor heel veel overlast zorgen. Zeker wanneer ze in de houten constructie van het huis zitten. Wanneer ze voor een langere tijd onopgemerkt hun slag kunnen slaan kan het zo zijn dat het hout zo ver aangetast is dat de balken geen steun meer kunnen bieden. En dat zorgt vanzelfsprekend voor grote problemen. Niemand zit daarop te wachten. Zorg daarom dat je het hout in je oudere woning goed in de gaten houdt. 

Zelf bestrijden of expert inschakelen?

Er zijn genoeg middeltjes op de markt die claimen te helpen tegen houtwormen. Of dit ook echt zo is? Daar kom je natuurlijk maar op een manier achter. Houtworm bestrijdingsmiddelen zijn er van verschillende merken en in verschillende hoeveelheden. Maar hoe weet je precies welke variant jij nodig hebt? En hoeveel? Dat kan heel lastig in te schatten zijn. En daarnaast, is het wijsheid om ook hout dat onaangetast is te behandelen met deze middelen? Preventief?

Vind je het lastig om antwoord te geven op deze vragen? Dan is het misschien een beter idee om behandeling houtworm meubels en ander hout uit te besteden aan een expert. Deze persoon weet precies wat hij moet doen en hoe je zo effectief mogelijk te werk kunt gaan. Daarnaast zijn er veel spullen nodig om het bestrijden van houtworm zo effectief mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan een drukspuit, een veiligheidsbril, chemisch bestendige handschoenen, een microgard overall en meer. Deze spullen hoef je natuurlijk niet aan te schaffen wanneer je iemand inhuurt om de houtworm te bestrijden.

 

https://www.ongediertewinkel.nl/houtworm-bestrijden.html