Lindart
Image default
Home

Huis kopen in Spanje

Veel Nederlander vinden het heerlijk om op latere leeftijd het koude Nederland achter zich te laten en om te vertrekken naar de zon. Als je kijkt naar de huizenprijzen, dan is het aan te raden om even te kijken naar huizen in Spanje. De gemiddelde prijs van een huis ligt namelijk bijna 50% lager. En voor dat geldt krijg je de zonuren er helemaal gratis bij. Dit maakt het wonen in Spanje speciaal voor Nederlanders erg aangenaam.

Spanje is een heel divers land. Wil je een huis kopen Mallorca, Barcelona, of juist genieten van de rust in landelijke gebieden? Spanje heeft voor iedereen wat te bieden. Grote steden met een bruisend nachtleven of rustige kleine dorpjes waar je kunt genieten van de stilte. Spanje heeft het allemaal. Als je er al woont, kun je uiteraard ook je huis verkopen in Spanje.

Een huis kopen en het immigratieproces is voor een land als Spanje helemaal niet lastig. Er zijn in het verleden een aantal verdragen opgesteld die zonder de goede band tussen Spanje en Nederland niet hadden kunnen bestaan. Daar komt nog eens bij dat Spanje een deelstaat van de Europese Unie is. Dit betekent dat je geen visum hoeft aan te vragen. Je moet natuurlijk wel een aantal zaken op orde hebben. Je moet bijvoorbeeld een ID-nummer aanvragen. Dit ID-nummer is speciaal om mensen uit het buitenland te registreren. Zonder deze registratie is het niet mogelijk om een woning te kopen. Naast het ID-nummer moet je ook een registratie doen bij het centraal register.

Het wordt aangeraden om jezelf ruim op tijd in te schrijven. Spanjaarden kunnen de tijd nemen. Het inschrijven voor een lang verblijf is uiteraard verplicht. Dit doe je bij het Oficina de Extranjeros of bij de lokale politie. Als je je inschrijft ontvang je het ID-nummer. Hier van je van alles mee: abonnementen afsluiten, bankrekeningen aanvragen en het belangrijkste: een huis kopen.