Lindart
Image default
Home

Totaalrenovatie antwerpen

Is het tijd om jouw woning onder handen te nemen en renovatiewerken uit te voeren? Omdat er bij een totaalrenovatie heel wat komt kijken, zowel op praktisch als administratief vlak, is het belangrijk om voor je begint jezelf goed te informeren. Wat kan je zelf en waarvoor heb je een professioneel renovatiebedrijf nodig? De vakmannen van DP Housing hebben jaren ervaring in renovatiewerken in Antwerpen en zorgen ervoor dat elke installatie voldoet aan de geldende normen.

Vijf stappen om te renoveren

Het is belangrijk om stap voor stap te werk te gaan zodat je niets over het hoofd ziet.

 • Stap 1: Wat wil ik verbouwen? Hoe ziet mijn ideale woning eruit? Je kan een renovatiescan laten uitvoeren waarbij de professionals van DP Housing komen kijken naar de huidige staat van jouw woning en een analyse maken van de werken die nog uitgevoerd moeten worden.

 • Stap 2: Wat gaan de verbouwingen kosten? Op basis van de renovatiescan wordt er een schatting gemaakt van de verbouwingskosten.

 • Stap 3: Wie heb ik nodig voor mijn verbouwingen? Welke werken kan je zelf doen en voor welke werken heb je een renovatiebedrijf nodig?

 • Stap 4: Hoe ziet mijn planning eruit? Als de nodige werken in kaart gebracht zijn, wordt er een bouwklaar plan opgesteld. Zo weet elke partij hoe de werken zullen verlopen en kan iedereen op tijd de nodige afspraken maken en regelingen treffen.

 • Stap 5: Uitvoering van de renovatiewerken. Alles wordt volgens plan uitgevoerd, onder begeleiding van een werfleider. In deze fase worden de verschillende materialen gekozen voor een lange levensduur.

Onderdelen van een totaalrenovatie

Een totaalrenovatie houdt meer in dan het vernieuwen van je keuken of badkamer. Er zullen projecten zijn waar er enkele kleine problemen onder handen worden genomen en er zullen projecten zijn waar bijvoorbeeld de volledige gevel of vloeren aangepakt worden. We spreken in het algemeen van een totaalrenovatie als je enkele van volgende renovatiewerken laat uitvoeren:

 • het plaatsen van een zonneboiler of warmtepomp

 • het installeren van een ventilatiesysteem

 • isolatie van vloeren, muren, plafonds en dak

 • vervangen van ramen

 • vernieuwen van elektriciteit, water en verwarming

 • bezetten of vernieuwen van wand-en plafondbekleding

 • vernieuwen van keuken en badkamer

Wat kost een totaalrenovatie?

De kost van een totaalrenovatie hangt uiteraard af van welke werken er uitgevoerd moeten worden. Ook de huidige staat van de woning en de kwaliteit van de materialen zijn belangrijke factoren voor de schatting van de kosten. Doe voldoende onderzoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding van je materialen. Je zit bij een totaalrenovatie al snel aan 65.000 euro. Als je zelf een beetje handig bent kan je de kosten drukken door bepaalde werken zelf uit te voeren.

Het goede nieuws is dat als je een totaalrenovatie uitvoert, je recht hebt op een renovatiepremie. Ook deze premie hangt af van welke werken je uitvoert.

 

https://www.dphousing.be/totaalrenovatie/totaalrenovatie-antwerpen/