Lindart
Image default
Home

Wat kun je als aannemer, bouwvakker of klusser met bouwstempels?

Onmisbaar bij gevaarlijke klussen

Wie werkzaam is in de bouwsector, heeft er zeker wel eens mee te maken gehad. Namelijk met schroefstempels, ook wel bekend als bouwstempels, Bouwstempels zijn onmisbaar bij gevaarlijke klussen waarbij er muren of plafonds gesloopt of gebouwd worden. Ze ondersteunen dan het betonnen oppervlakte en voorkomen dat je als bouwvakker, metselaar of sloper onder het puin terechtkomt. Maar hoe gebruik je bouwstempels precies en welke mogelijkheden hebben dit soort steunbalken te bieden?

 

Hoe gebruik je een schroefstempel in de bouw?

Zeker als je een sloopbedrijf of klussenbedrijf hebt, krijg je regelmatig met bouwstempels te maken. Een bouwstempel bestaat uit twee over elkaar geschoven buissystemen, die tot wel vijf meter uitgeschoven en vastgezet kunnen worden. Ze zorgen voor extra draagkracht om te voorkomen dat plafonds of betonnen oppervlakten naar beneden vallen. Ze worden gebruikt als je bijvoorbeeld een dragende constructie of muur wilt verwijderen en instortingsgevaar wilt voorkomen. Door de buizen uit te schuiven en vast te zetten met een veiligheidsmechanisme kun je veilig aan het werk.

 

Bouwstempels zijn voordelig en betrouwbaar

Het voordeel van bouwstempels is dat je onbezorgd aan het werk kunt gaan. Maar prettig is verder dat ze goed betaalbaar zijn. Een goede kwaliteit schroefstempels is prima betaalbaar. Controleer de stempels echter wel voor gebruik op hun kwaliteit. Zo moet er altijd een keurmerk aanwezig zijn, wat inhoudt dat de schroefstempel officieel is goedgekeurd en dus veilig is. Check verder of het veiligheidsmechanisme die de twee buissystemen verbindt aanwezig is en goed werkt. En ten slotte is het aan te raden om te kijken of de stempel geen beschadigingen heeft. Als dit allemaal in orde is, kun je de schroefstempels met een gerust hart gebruiken voor jouw sloop- of verbouwingsklus.
Bekijk diverse typen stempels van een professionele aanbieder!