Lindart
Image default
Home

Wat kun je met een gas drukveer?

Voor het kopen van een gas drukveer kun je bij veel bedrijven terecht. Het is dan alleen wel belangrijk dat het bedrijf veel kennis en ervaring heeft om jou goed van dienst te kunnen zijn. De werknemers van dit bedrijf weten dan ook welke gas drukveer ze aan jou kunnen aanmeten en welke technische onderdelen hier aan zitten. De gasveren hebben namelijk een cilinder met een zuiger. Er zit ook gas in de veer en dit wordt in de cilinder samengeperst en dit zorgt voor de verende werking. Een ventiel in de zuiger kan ervoor zorgen dat er demping plaatsvindt waardoor de beweging soepel gaat en zonder veel geluid.

De verschillende soorten

Naast de gas drukveer is er ook een gastrekveer. Het verschil is dat de gas drukveer ervoor zorgt dat de cilinder wordt ingedrukt door de kracht en bij een gastrekveer de cilinder naar buiten wordt geduwt. Daarnaast wordt de gas drukveer ook meer gebruikt dan de andere. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de gastrekveer voor jou gemakkelijker is, en daarom is het belangrijk dat je een goed bedrijf hebt die jou hierin advies kan geven. Zo weet je namelijk zeker dat het goed is en als dit niet zo is kun je een beroep doen op het bedrijf waar je de veer bij gehuurt hebt. 

Bij welke producten kan het gebruikt worden? 

Het is niet voor iedereen duidelijk waar deze veren in gebruikt worden. Toch wordt het in meer dingen gebruikt dan jij je van te voren bedenkt. Zo wordt het in keukenkastjes gebruikt, in deuren die vanzelf weer dichtgaan, in de kofferklep van je auto en in de bureaustoel die naar beneden en naar boven beweegt.