Lindart
Image default
Home

Laminaatvloer schoonmaken

Iedereen met een laminaatvloer heeft het zich wel eens afgevraagd: hoe het laminaat weer schoon te maken, zonder lelijke strepen te maken? Wie eenmaal weet hoe deze goed te reinigen, zal het met ons eens zijn: laminaat is de meest gemakkelijke vloer om te reinigen!

 

Dat komt vooral doordat een laminaatvloer geen vuil opneemt, waardoor er geen viezigheid aan de vloer kan hechten. Voor het kort reinigen is het gebruik van een stofzuiger vaak al voldoende. In dit artikel laten we zien dat het gebruik van schoonmaakmiddel niet altijd aangeraden is.

 

Azijn

Het klinkt misschien raar, maar voor het perfect reinigen van een laminaatvloer raden we middelen aan die we normaal niet voor de schoonmaak inzetten. De gouden tip voor een gegarandeerd geslaagde schoonmaaksessie is het gebruik van schoonmaakzijn. Voeg een flinke scheut schoonmaakazijn toe aan het water. Pak een microvezeldoek en dweil de vloer.

 

Zorg ervoor dat de vloer niet te nat wordt. Daarnaast raden we aan alle ramen en deuren open te zetten, zodat het laminaat snel droogt.

 

Uien

Een ander kunstje van oma, is het schoonmaken van de laminaatvloer met een ui. Dat werkt als volgt: snij een ui in vieren en voeg deze toe aan het water. Ook de schil van de uit moet aan het water worden toegevoegd. Deze tip werkt goed bij het lappen van ramen en zou om die reden ook goed moeten werken bij de schoonmaak van de laminaatvloer.

 

Schoonmaakmiddel

Wie geen vertrouwen heet in bovenstaande tips, kan ook schoonmaakmiddelen kopen en de laminaatvloer daarmee schoonmaken. Toch raden we niet ieder schoonmaakmiddel aan, omdat deze nog weleens krasjes of vettige laagjes achter kunnen laden. Er zijn zelfs schoonmaakmiddelen op de markt die de vloer kunnen beschadigen. Daarom is het aangeraden schoonmaakzijn te gebruiken voor de schoonmaak van een laminaatvloer.

 

Laminaatvloer laten glimmen

Is de laminaatvloer eenmaal schoon, dan is de vraag hoe deze ook mooi schoon te houden. Door het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen kan de vloer bovendien dof worden. Er is een trucje om het laminaat weer te laten glimmen. Wrijf de vloer op met een schone, droge stofdoek en de vloer is weer als nieuw!