Lindart
Image default
Home

GEP breaktank

Een GEP breaktank is nuttig wil men het drinkbare water van een huishouden veilig houden. Door breaktanks te koppelen aan het waterleidingnet kan men voorkomen dat vuil water terugstroomt het systeem in. Het zorgt ervoor dat men blijvend van het drinkwatersysteem gebruik kan maken zonder dat men bezorgd hoeft te zijn dat er verontreinigd water in de leidingen zit.

Een breaktank is een installatie die men tussen een watermeter zet en aftappunten in het huis of pand. De andere namen die ze dragen zijn ook wel breektanks, disconnectietanks of onderbrekingstanks. Ze worden toegepast op plekken waar ze absoluut noodzakelijk zijn. In bepaalde gevallen zijn ze zelfs verplicht. Dat is dan conform EN1717 met de categorie 5 water. Zo kan men voorkomen dat gevaarlijk afvalwater terechtkomt in de waterleidingen. Dat kan weleens gebeuren op het moment dat het terugstroomt het leidingnet in met het drinkwater. Een GEP breaktank voorkomt dat dus en zorgt voor een veilig huishouden.

Breaktanks en andere zaken

Naast GEP breaktanks zijn er nog andere zaken die men kan toepassen. Zo kan men een regenwatersysteem installeren die regenwater opvangt en zuivert. Daarmee kan men op het drinkwater besparen en zodoende een modern en efficiënt huis creëren. Verder kan men andere onderdelen kopen die ervoor zorgen dat een huis beter wordt. Zo kan men naast breaktanks nog grijswatersystemen kopen die grijskleurig water van de badkamer weet om te vormen tot een middel waarmee men de wasmachine kan voorzien van water of de wc van toiletspoeling. Op die manier zijn er nog heel wat zaken die men kan nemen om een huis helemaal af te maken. Wil men ook gebruikmaken van moderne technieken zoals een systeem met een breaktank of wat anders? Ga dan naar onze website.

Advies van specialist

Om de beste keuze te kunnen maken heeft men de hulp van een specialist in breaktanks nodig. Deze kan advies geven over wat er allemaal beschikbaar is en wat er gedaan kan worden om een woning te verfijnen op het gebied van watertechniek. Wil men dus een expert spreken over breaktanks dan kan men dat bij ons doen.